Wpis z mikrobloga

Myślę żeby kupić psa, bo tak smutno w domu jest. Jakiś promień radości wniesie taki psiak, a żle nie będzie miał. Podobają mi się dobermany, dostojne twarde i inteligentne ( bo niemiecka rasa)
Też musi być rasa bardzo twarda i drapieżna bo życie na wsi nie należy do najprzyjemniejszych
Nie lubie tych małych yorków, pies to ma być pies a nie szczur
#przegryw
Mescuda - Myślę żeby kupić psa, bo tak smutno w domu jest. Jakiś promień radości wnie...

źródło: comment_16058885109PM7rqTXJaFzZfPT5LHtyZ.jpg

Pobierz
  • 21
  • Odpowiedz
@Mescuda: odradzam, wybierz lepiej coś o bardziej zwartej i masywnej sylwetce niż szczupłej( mniej podatne na dysplazje), najlepiej jakieś rasy wywodzące sie z dawnych czasów, gdzie estetyka zeszła na dalszy plan i postawiono na użytkowość np rottweilery, mastify, husky, tureckie psy pasterskie itp
  • Odpowiedz
@Mescuda: dobermany nie wyglądają jak na zdjęciu. Obcinanie uszu i ogona jest zakazane. Chyba, , że będziesz gdzieś na czarno po Ukrainach jeździł.
  • Odpowiedz
@Mescuda mój pierwszy pies. Oddany, posłuszny ale cholernie trudny w wychowaniu. Mój przeżył 15 lat bez chorób polecam ale tylko że sprawdzonej hodowli . Jeśli to Twój pierwszy pies to ciężko będzie ci go ułożyć
  • Odpowiedz