Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Wyznaczam skosy na poddaszu. Będzie wełna 15 cm między krokwie i 15 cm na krokwie. Od krokwi odsunąłem się o 16 cm i plan miałem żeby albo docinać paski 15x6 żeby upchać najpierw w CD60 albo docisnąć wełnę mocniej, zapiąć profil w grzybek i wtedy przejechać nożykiem z góry i dołu po długości profilu wełnie żeby mogła sobie wejść w profil. Zda to egzamin czy lepiej odsunąć się mimo wszystko na 18 cm (15 cm wełna i 3 cm luzu na profil)?

#remontujzwykopem #remont
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rst00 nie nacinaj i nie ściskaj jak nie potrzeba. Zamontuj wieszaki, nabij na nie wełnę i wepnij profile. Po co chcesz to jeszcze nacinać?
  • Odpowiedz
@Silikon: @kodijak:

No ale jeżeli od krokwi odsunąłem się o 16 cm i to jest już wymiar z profilem CD to wełna będzie w miejscu profilu ściśnięta o 2 cm (bo profil ma 3 cm grubości) dlatego chciałem naciąć wzdłuż CD żeby ta wełna "objęła" cały profil. Tu zrobiłem taki rzut boczny:

Po lewej moja wizja czyli właśnie cofnięcie praktycznie na równo profilu CD w stosunku do wełny
Rst00 - @Silikon: @kodijak: 

No ale jeżeli od krokwi odsunąłem się o 16 cm i to je...

źródło: comment_1605819523CDtBZzg2QWC1UEAzIOlSFL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
A czerwonym jeszcze zaznaczyłem gdzie chciałem "ciąć" wzdłuż. Czyli patrząc na front konstrukcji od lewej do prawej po całej długości CD60 na górze i od dołu. Wtedy wełna by weszła w profil. Coś jak na tym filmie: https://youtu.be/0OBdfQngh_M?t=271 gdzie gościu docina kawałek i wrzuca najpierw w CD60 - u mnie to by było po prostu upchnięte na styk z profilem i wtedy delikatnie przecięte nożem żeby wełna sobie ładnie tam weszła.
Rst00 - A czerwonym jeszcze zaznaczyłem gdzie chciałem "ciąć" wzdłuż. Czyli patrząc n...

źródło: comment_1605819722Vx8eqqvSHNFT85qnczCh1z.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz