Aktywne Wpisy
drakonia +556
Akurat w Polsce jako kobieta mam mnóstwo praw, których nie mają mężczyźni. A co słyszymy na marszu? Że jest odwrotnie. ¯\(ツ)/¯ Kobiety to, kobiety tamto, kobiety sramto. W kółko wyimaginowane braki jakichś praw względem mężczyzn. W sumie kobietom się nie dziwię, że chcą głosować na lewicę, bo politycy celowo uderzają w emocjonalne tony i łatwo jest tym sposobem pobudzić nas do działania. Za to beka z każdego faceta, który na serio chce
Norbercikk +250
Wiedźmin 3 był takim przeskokiem że potem przez dobre kilka lat wszystkie pozostałe tytuły były krytykowane bo nie były takie jak wiedźmin.
Następnym takim skokiem był RDR2, które moim zdaniem bije na głowę w3.
Teraz mamy podobną sytuację, bo Cyberpunka konfrontuje się do RDR2 i widać że to nie jest gra, która zdobi kolejny krok w przód, bardziej zostanie na tym samym miejscu albo delikatnie się cofnie.
To co mnie wkurza w grach RPG to fakt że ekran jest tak zasyfiony wszystkim, RDR2 dla mnie zrobił coś niesamowitego, w żadna inna grę nie mogłem się tak wczuć a to poniekąd przez minimalizm w interfejsie. Druga sprawa jest AI, tam rzeczywiście każdy npc miał cykl dnia i nocy, w dzień wykonywał jakieś czynności po to aby w nocy spać, to chyba jedyna taka gra gdzie czujesz że ten świat żyje.
Po raz kolejny nie wydaje mi się aby cyberpunk miał to przebić, raczej będzie krokiem wstecz.
Cóż, pożyjemy zobaczymy, myślę że to będzie dobra pozycja ale nie wybitna.
#cyberpunk2077
#cdprojektred
#gry
Pozostaje czekać na kolejną grę od Rockstara :)
Genialnym rozwiązaniem jest GPS w formie wirtualnych znaków drogowych pokazujących jak jechać na skrzyżowaniu – ani nie psuje to immersji, a sprawia, że minimapa staje się kompletnie zbędna