Łapcie gorące wideo z protestu w Katowicach. Policjant nie chce podać przyczyny zatrzymania. Hasło na koniec: "Bo tak mi się podoba" #katowice #gornyslask #policja #protest
@ktmm: gdzie tam policjanta widzisz? To bezmózgi ktore poczuły ze mogą ludzi pałować bo im rozporządzenie covidowe daje władzę. Niczym się nie różnią od milicji z Białorusi. Gardze
Nie czaję tej sytuacji, co tu się wydarzyło? Do jakiego zatrzymania niby tu doszło i o co chodzi temu gościowi co mówi do policjantów? Oni podjęli wobec niego jakąś interwencję? Jakiś kontekst tej sytuacji? Bo ja tu nic nie widzę i nie wiem o co mu chodzi z tym, że wchodzą w jego przestrzeń osobistą.
@Cyprok: Na rynku policja zrobiła kordon i nikogo nie wypuszczała. Nie legitymowali nie informowali po prostu trzymali ludzi wewnątrz kordonu i tyle. Nie dawali też żadnych informacji.
@mtos: przecież na początku filmu widać, że tam jest ogromna dziura, kto chce to mógł spokojnie wyjść. Imo akurat w tym przypadku to szukanie na siłę jakiejś afery, policja zachowuje się mega spokojnie, przynajmniej na filmie.
@mtos: No klasyka. To samo miałem 10 lat temu. Nawet pisaliśmy do fundacji praw człowieka to napisali jakieś pismo i tyle. A potem znowu to samo. xd gratulacje odkrycia metod które są od zawsze. @ktmm:
@ktmm: jakiej przyczyny zatrzymania jak na tym krótkim, wyjętym z kontekstu filmiku nie ma nic o zatrzymaniu. Tylko jakiś dzban starający się wylegitymować policjantów. No kaman.
@ktmm: ja rozumiem że prawa obywatelskie i że PiS zły, ale ci kolesie od "proszę mi podać podstawę prawną" zwykle sprawiają wrażenie pajaców i pieniaczy
#katowice #gornyslask #policja #protest
Komentarz usunięty przez moderatora