Aktywne Wpisy
thorgoth +129
Dios mio, właśnie się dowiedziałem że to jest nasza reprezentantka na Eurowizje.
Może i nie potrafi śpiewać ale za to wygląda bardzo radiowo.
#eurowizja #polska #rozowepaski
Może i nie potrafi śpiewać ale za to wygląda bardzo radiowo.
#eurowizja #polska #rozowepaski
Viado +783
Gastronomia w polsce:
- Oszukiwanie pracowników na hajs, praca bez umowy, nadgodziny
- Kawa za 17zł a woda za 10 xD
- Wciskanie klientom że wszystko jest kraftowe a kupujesz gotowe buły z makro
- Jak najmniejsze porcje żeby przez przypadek ktoś się nie najadł
- Dania robione na #!$%@? przez pijanego kucharza
- 10% haraczu jeśli przyprowadzisz do knajpy 3 znajomych
- Czekanie 15 minut na podanie menu przez kelnera
-
- Oszukiwanie pracowników na hajs, praca bez umowy, nadgodziny
- Kawa za 17zł a woda za 10 xD
- Wciskanie klientom że wszystko jest kraftowe a kupujesz gotowe buły z makro
- Jak najmniejsze porcje żeby przez przypadek ktoś się nie najadł
- Dania robione na #!$%@? przez pijanego kucharza
- 10% haraczu jeśli przyprowadzisz do knajpy 3 znajomych
- Czekanie 15 minut na podanie menu przez kelnera
-
Może jakiś konkretne modele możecie polecić? Interesuje mnie sprzęt do max 500zl, nowy czy używany, bez znaczenia.
#warsztat #motoryzacja #pytanie
Probowalem z tymi nagrzewnicami i piecami, ale to cieplo jakies takie zimne i smierdzace.
#!$%@? jak wiesz.. w takich sklepikach na bazarach z dykty,
Jeżeli chcesz nagrzewnicę gazową to musisz wiedzieć że te tanie mają wyrzut spalin do pomieszczenia i musisz kupić czujnik czadu żebyś się nie udusił. Kolejna wada: w procesie spalania gazu powstaje woda. Patrz duża wilgotność w pomieszczeniu. Jeszcze jedna wada to spalanie na poziomie 1kg/h. Jak dobrze pomajsterkujesz w sobotę to butli niema.
@Silikon: Właśnie przeglądam oferty nagrzewnic gazowych i to zużycie trochę mnie przeraża. W niektórych nawet sporo ponad 2kg/h więc ekonomicznie wychodzi słabo a poza tym, nie wiedziałem, że ona generuje duża wilgoć a ten w garażu mam już od dostatkiem.
https://www.olx.pl/oferta/nagrzewnica-wodna-20kw-50kw-70kw-na-stanie-ponad-100szt-CID628-IDGGIml.html#5ea51d6919;promoted
To takie bardziej pro rozwiazanie, ale od wieków warsztaty i inne dziuple ogrzewa sie duza chlodnia z wentylatorem. Do pozyskania praktycznie za darmo (albo prawie darmo) na kazdym szrocie.
Do tego albo kominek z plaszczem wodnym albo piec c.o. z OLX za cene od duza flaszka do 200-300 zeta. Troche rurek i masz ogrzewanie jak ta-lala.
Zaleznie od rozmachu ogarniesz od 300 do 1000 zeta