Wpis z mikrobloga

Hejo wykopki. Czeka mnie poważna inwestycja na kilka lat, mianowicie PC. Nie będzie to jakaś rakieta za miliony monet, bo nie jestem@wymagajaca. Mam jednak ogromny dylemat z procesorem. Mianowicie nie mogę się zdecydować czy to ma być Intel i5 10-600k czy ten bez „k”. Wiem czym się różni jeden od drugiego. Od razu dodam ze moja płyta główna nie ma możliwości podkręcenia procesora wiec nie wykorzystam tego z „k” w 100%. Jest on droższy , w dodatku nie ma coolera co wiąże się z dodatkowym kosztem. Chce tylko wiedzieć czy to mniejsze taktowanie ma serio wpływ i ogromna różnice na płynność komputera. Każdy mi mówi: weź droższe bo lepsze ! Z „k” zawsze będzie lepsze ! #help #pc #pomocy #intel #procesory
  • 16
@Lenaya: i? przecież nie jesteś wymagająca. gdybyś była to bys brała ryzena 5600
tak ogólnie to wersja bez k ma sporo mniejsze tdp i pewnie będzie gorzej boostować przy obciążeniach wielowątkowych.
@10129: TAak, tylko ja nie gram w gry wymagające. Euro truck , cs. Może skuszę się na cyberpunka. Jeśli ten z k jest faktycznie dużo lepszy, zmieni moje życie to się przekonam to tego z k t
@10129: Jeśli chodzi o karte to do premiery 3060 będę korzystać z mojego biednego radeona, później zobacze jak będzie z dostępnością No i cena. Jeśli będzie problem to pójdę w 2060 super
@10129: Płytę dostałam od znajomego, który jest fanem nowych gier, sam popełnił błąd i nie spojrzał ze nie można w niej podkręcić procka. Wiec teraz trochę muszę się dostosować do płyty.
@10129: I to nie tak ze rozważam k. Po prostu ludzie mi mówią żebym i tak kupiła z k bo jest lepsza. Chce wiedzieć dlaczego będzie lepsza mimo wszystko