Co za idiota wymyślił, żeby do pieczywa dodawać kminek!
@sok_z_buraka: 1000% poparcia, na szczęście wydaje się to być coraz rzadsze, w latach 90' to była tragedia. Ale u nas to i tak jest ok, w Czechach to dopiero jest tragedia, nie dość że we wszystkim to jeszcze 5x tyle ilościowo.
@sok_z_buraka: nie chcesz wiedzieć jaka jest geneza tego w Krakowie. Kiedyś był problem, bo panoszyły się myszy które często srały do mąki w piekarniach. A nie zawsze taki mysi bobek jesteś w stanie odsiać (za dużo roboty), więc piekarze zaczęli dodawać kminek aby kupujący chleb nie zauważali tych mysich bobków w ich wyrobach.
@sok_z_buraka jak miałem 7, 8 uj może juz i 9 lat to wysłany po chleb do sklepu poprosilem ekspedientkę o chleb z cyjankiem zamiast z kminkiem bo mi sie coś pomyliło
@goferek: Co ty #!$%@? za farmazony, kminek dodaje sie podczas przemieszania kwasu raz na 3 godziny zeby go wmocnic, jeden daje wiecej drugi mniej pozniej znajdujesz go pszenno zytnim chlebku, tyle. Myszy sraly...
Aktywne Wpisy
18+
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#zalesie #krakow
@obszarnik: bo przez niego nie mam pieczywa na niedziele, ktore byloby zjadliwe :(
@espu: krakow to jedyne miejsce na swiecie gdzie spotkalem sie z czyms takim, a odwiedzilem ich calkiem sporo
@sok_z_buraka: 1000% poparcia, na szczęście wydaje się to być coraz rzadsze, w latach 90' to była tragedia. Ale u nas to i tak jest ok, w Czechach to dopiero jest tragedia, nie dość że we wszystkim to jeszcze 5x tyle ilościowo.
Komentarz usunięty przez autora