Wpis z mikrobloga

dlaczego nazywasz go tak nieładnie...


@obszarnik: bo przez niego nie mam pieczywa na niedziele, ktore byloby zjadliwe :(

stara słowacka tradycja


@espu: krakow to jedyne miejsce na swiecie gdzie spotkalem sie z czyms takim, a odwiedzilem ich calkiem sporo
  • Odpowiedz
Co za idiota wymyślił, żeby do pieczywa dodawać kminek!


@sok_z_buraka: 1000% poparcia, na szczęście wydaje się to być coraz rzadsze, w latach 90' to była tragedia. Ale u nas to i tak jest ok, w Czechach to dopiero jest tragedia, nie dość że we wszystkim to jeszcze 5x tyle ilościowo.
  • Odpowiedz
@sok_z_buraka: nie chcesz wiedzieć jaka jest geneza tego w Krakowie. Kiedyś był problem, bo panoszyły się myszy które często srały do mąki w piekarniach. A nie zawsze taki mysi bobek jesteś w stanie odsiać (za dużo roboty), więc piekarze zaczęli dodawać kminek aby kupujący chleb nie zauważali tych mysich bobków w ich wyrobach.
  • Odpowiedz
@goferek: Co ty #!$%@? za farmazony, kminek dodaje sie podczas przemieszania kwasu raz na 3 godziny zeby go wmocnic, jeden daje wiecej drugi mniej pozniej znajdujesz go pszenno zytnim chlebku, tyle. Myszy sraly...
  • Odpowiedz