Wpis z mikrobloga

Obalamy mity nt. Niemiec i dentystów

Od lat krazy mit jaki to drogi dentysta w Niemczech,ze Niemcy walą drzwiami i oknami do Polski bo tam tanio. Tymczasem fakty:

Polska:

Aparat ortodontyczny ruchomy do 12r.ż. na kase później płać +2k zl (najtansza opcja) za łuk
Aparat staly płatny zawsze l,tylko prywatnie

Niemcy:

Pic.rel mój syn 14,5lvl właśnie dostał odpowiedź z kasy chorych. Aparat stały (to juz drugi) 100% refundacji czyli za darmo czyli wiadomo z naszych skladek ;) na to wlasnie płacę podatki xD

#niemcy #sluzbazdrowia #dentysta #ciekawostkizniemiec
f.....k - Obalamy mity nt. Niemiec i dentystów

Od lat krazy mit jaki to drogi dent...

źródło: comment_1605359373Ms0z45mv551p9U51C3GGNx.jpg

Pobierz
  • 53
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fajnypierozek w sumie tu jeszcze u dentysty nie byłem, wiesz jak to wygląda od podstaw? Mam kilka zębów do zrobienia ze względu, że choruje od dziecka i sypią mi się lawinowo, najgorsze te koszta, bo ubezpieczenie w Nordwest mam cały czas i nigdy nie korzystałem nawet z rodzinnego w niemczech
  • Odpowiedz
@fajnypierozek na urlopie byłem w PL u kilku dentystów to tam już miałem kilka opinii na conajmniej 5k zł, raczej tu nie będzie mniej tylko, że w PL prywatnie byłem, bo nie mam ubezpieczenia, a aok nie akceptują, nawet jak aok coś mi tu zwróci to wątpię bym za pół darmo zrobił
  • Odpowiedz
@samerowski: bierzesz urlop 14 dni i wracasz z nowym usmiechem za max 20k zł. Przy okazji odwiedzisz zlote piaski.

Nic nie jest niemożliwe jeżeli dobrze do tego podejdziesz i masz odrobinę polskiego kombinatora w sobie ;)
  • Odpowiedz