Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AdiBdg: tak, z paczki i odrobina drożdży suszonych. Będę robić swój zakwas, ale na razie sobie trenuję na tym suchym.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@AdiBdg: z tego co widziałem w necie to można go aktywować mieszając z wodą. Natomiast na tym co ja kupiłem jest napisane:

Najlepsze efekty otrzymuje się stosując jego dodatek 10% w stosunku do mąki żytniej lub od 2% w stosunku do mąki pszennej wraz z 2% drożdży prasowanych lub 1% drożdży suchych w formie nastawienia rozczynu na czas 3,5 godziny.

W każdym razie daje bardzo dobry smak, ale przymierzam się
  • Odpowiedz
@Jarczur ej. A rozpatrywales w ogóle to urzadzenie do wypieku chleba? Pytam bo mam osobę z dietą i fajnie jakby miała wlasny chlebek a z takiej maszzyny mniej roboty (zwłaszcza że co 2 - 3 dni trzeba by piec)...
  • Odpowiedz
@Poldek0000: Patrzyłem, niestety nie wyjdzie Ci taki super z chrupiącą skórką. Coś jak z formy keksowej Ci wyjdzie. Taniej będzie kupić garnek żeliwny albo po prostu piec w piekarniku. To nie jest aż tak dużo roboty, no i taniej jest w ten sposób.
  • Odpowiedz