Wpis z mikrobloga

Przyznam szczerze, że przeżyłem przed chwilą szok. Odpaliłem World of Tanks w usłudze GeForce NOW i szczerze mówiąc to zaniemówiłem z wrażenia. Ostatni raz w WoT grałem jakoś w 2012-2013 roku i to na niskich ustawieniach graficznych. Przez te ostatnie lata zmienił się chyba silnik gry. Dzisiaj grałem pierwszy raz od tamtego czasu i przeżyłem szok, bo jakość grafiki na "ultra" i wszystkie suwaki efektów graficznych w prawo na maks przy 150-250 FPS. Pomijając fakt, że w ogóle nie ogarniałem jak w to się teraz gra, to i tak sama gra zrobiła na mnie niesamowite wrażenie. Domyślam się, że są inne - nowsze gry, które mają jeszcze lepsze efekty graficzne. Szczerze mówiąc, to byłem nawet trochę przytłoczony "wspaniałością" tej grafiki. Natomiast sam GeForce NOW to kawał dobrej roboty. Grałem na 9 letnim laptopie tak jakbym miał komputer za kilka tysięcy złotych. Chyba jestem już za stary na granie xD
#pcmasterrace #geforcenow #wot
  • 15
  • Odpowiedz
@papaj_21_37: laptop wyświetla tylko obraz, a sama gra jest odpalona w usłudze GeForce NOW, czyli granie w chmurze, gdzie jest dostęp do jakiegoś "kosmicznego" sprzętu/zasobów obliczeniowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@strusmig: serio to tak działa? To na moim złomie moge sobie pykać np w assassin's creed odyssey? Jak to działa? Trzeba coś pobierać? No i ile kosztuje? :D Pierwszy raz o czymś takim słysze. Neta pewnie dobrego potrzeba
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@pavlo0:

To na moim złomie moge sobie pykać np w assassin's creed odyssey?

Tak

Jak to działa? Trzeba coś pobierać?

Pobieramy mały programik, który streamuje ci rozgrywkę

No i ile kosztuje?

Jeśli nie przeszkadza ci resetować grę co godzinę + ewentualne kolejki do gier to nic, więc można łatwo przetestowac. Opcja premium bez ograniczeń to 25zł na miesiąc.

Neta pewnie dobrego potrzeba

Zależy co uważamy za dobry, NVIDIA zaleca 25mbps do
  • Odpowiedz
serio to tak działa? To na moim złomie moge sobie pykać np w assassin's creed odyssey? Jak to działa? Trzeba coś pobierać? No i ile kosztuje? :D Pierwszy raz o czymś takim słysze. Neta pewnie dobrego potrzeba

@pavlo0: dokładnie tak, chociaż musisz spełniać małe wymagania, które są opisane tutaj (przejdź tam do zakładki WINDOWS PC): https://www.nvidia.com/pl-pl/geforce-now/system-reqs/

Chociaż te wymagania to i tak nie są chyba takie "sztywne" bo ja mam kartę
  • Odpowiedz
@pavlo0: no ja grałem w to World of Tanks, a to jest przecież gra multiplayer i żadnych lagów nie odczułem. Byłem właśnie mocno zaskoczony tym jak to fajnie działa. Nie mam pojęcia jak to będzie się sprawowało w takich typowych grach FPS (jak np. Counter-Strike czy coś). Tam przecież ludzie walczą o urwanie każdej milisekundy w swoim sprzęcie, więc do takiego czegoś możliwe że mniej się nada. Musisz sam spróbować :)
  • Odpowiedz
  • 0
@strusmig: te wymagania są na #!$%@? ze strony NVIDIA, na Windows działają nawet karty serii 9 lub Radeon HD 4000 (i HD Graphics 2000), a przez przeglądarkę nawet starsze. Byle były zdolne do playbacku w rozdzielczości monitora
  • Odpowiedz
  • 0
@ProwojMiliten: gram w CS:GO na presecie Competitive i nie widzę jakiejś dużej różnicy a jestem na ESEA od 2013. Da się grać, skill nie jest ograniczany przez input laga
Ale nie da się używać anti-cheatów ESEA i Faceit
  • Odpowiedz
@strusmig: masz rację, WOT dostał nowy silnik graficzny i fizyczny i różnica między tym co było w 2012 roku, a jest teraz, to tak jak porównanie GTA 1 i GTA 5 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz