Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 9
@Brygadzistaziomek: "podobno teraz ogarnął się trochę" xd. Tak mówią ludzie z jego otoczenia co pół roku, potem się okazuje, że znów ściemnia wszystkim i leci w cug. Dostał tyle szans, że już mi go nawet nie szkoda.
  • Odpowiedz
@Wuja66: Nie widzę tu żadnego kłamstwa. Każdy alkoholik prędzej, czy później dochodzi do etapu, w którym picie alkoholu przestajea sprawiać przyjemność i staje się po prostu podstawową potrzebą, bez zaspokojenia której nie można normalnie funkcjonować.
  • Odpowiedz
@Wuja66 ale co tu jest nie tak? Masa alkoholików zdaje sobie doskonale sprawe jakim s---------m jest ten nałóg ale nie mają siły z nim walczyć
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 18
@Wuja66: no i co? To że nie udalo mu się x razy znaczy, że ma się poddać? Chyba jednak dobrze, że ma tyle siły, aby spróbować kolejny raz. Oby ostatni.
  • Odpowiedz
@Lipa1992: Dlaczego nie szkoda? Przecież alkoholizm to straszna choroba. Nie życzę nikomu tego ani nikomu, aby miał takiego człowieka w rodzinie. Alkoholizm jest o wiele gorszym uzależnieniem niż wszystkie inne gówna, od których uzależniamy się.
  • Odpowiedz
@Wuja66: moim zdaniem powinien całkowicie zrezygnować z gry w piłkę, on już nie wróci jako piłkarz nawet na średni poziom (1, 2liga). Niech gra amatorsko i niech już nie gada o ekstraklasie itp. On musi walczyć już nie jako piłkarz, ale jako człowiek aby wyjść z tego gówna. Niech swoje doświadczenie przekłada na pracę trenera w jakieś akademii, jeśli naprawdę przestał pić i chcę mieć kontakt z piłką.
  • Odpowiedz
@Wuja66: Książki nie czytałem, ale mniej więcej znam historię gościa. Sam jestem alkoholikiem i wiem jak to jest żyć w takim marazmie, kiedy a-----l nic już nie daje, a jedynie pozwala przetrwać kolejny dzień, więc dalej nie widzę kłamstwa w tych słowach.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Hellvis mówił dziesiątki razy, że zerwał na dobre z nałogiem, a tydzień później do sieci wrzucane były jego zdjęcia zaszczanego pod przystankiem. Dla mnie to jest kłamstwo ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@Wuja66: łeb już spuchnięty od chlania. Jakie on granie w ekstraklasie? Niech idzie do roboty jakiejś jak zwykly człowiek, a nie mysli o ekstraklasie kiedy poważna piłka go wypluła kilka lat temu, a sam już gnije od środka od tej wódy.
  • Odpowiedz