Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
że Python sam sobie rozpozna inty albo floaty. Aż tak mądry jednak nie jest.

@Pink_Floyd: na pewno język rozwijany od blisko 30 lat jest głupiutki, bo ocenia to ktoś, kto robi przykłady z imputem i jeszcze ma z tym kłopot. Przekonałeś mnie.
Porównywanie stringów zwraca konkretną wartość logiczną i nie jest to coś z d--y. Łap przykład:
https://www.thecoderpedia.com/blog/python-string-comparison/

We know that strings are compared by comparing the character of two
nyxesis - >że Python sam sobie rozpozna inty albo floaty. Aż tak mądry jednak nie jes...

źródło: comment_1604848300rLz5ZqAREsVnQMAWvXkkKQ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pink_Floyd: nie mam kija w dupie. Po prostu określenie, że aż taki mądry nie jest, jest zupełnie nietrafione
Edit: to trochę jakbyś podczas jazdy narzekał, że samochód nie wie za Ciebie, a którą stronę chcesz jechać. Podobny poziom logiki

Nie dokleiłem do tamtego komentarza:

Since, the Unicode value of ‘g’ is greater than the Unicode value of ‘G’. Therefore, “germany” is greater than “Germany”.
  • Odpowiedz
co najwyżej mogę ocenić z własnej perspektywy jego łatwość i przyswajalność.

@Pink_Floyd: niestesty, ale języki które mają tą "łatwość" i "mądrość" jak to nazywasz (np. JavaScript) to prawdziwy wrzód na dupie dla programistów i stwarzają kupę problemów przy pisaniu dowolnych (nawet niby prostych) rzeczy bo potem dzieją się magie typu dodawanie liczb do tekstu czy inne cuda które logicznie nie mają sensu, ale to robią. "Jakoś".

Jeśli chcesz przykład takiego języka (i dlaczego jest to z góry - nazwijmy to szczerze - Z-----E) to tutaj podrzucam nieśmiertelny filmik o Rubym i JavaScripcie:
  • Odpowiedz