Aktywne Wpisy

Ca_millo 0
Już o to kiedyś pytałem ale bez odzewu. Pytanie do niepracujących. czy Wy się jakoś ubezpieczacie w razie problemów ze zdrowiem?
Pytam bo sam nie pracuję prawie rok, sam ubezpieczenia nie mam...
#przegryw
Pytam bo sam nie pracuję prawie rok, sam ubezpieczenia nie mam...
#przegryw
Nuiean +42
bilans poznanych facetów na #tinder, którzy naprawdę początkowo mi się spodobali:
1. chłop alkoholik, #!$%@?ł się na pierwszym spotkaniu
2. chłop ze schizofrenią której nie leczy i uważa że psychiatrzy chcą mu zaszkodzić
3. chłop, który sam stwierdził u siebie rozdwojenie jaźni i jej nie leczy, wierzy w duchy, tarota i wpływ na ludzi przez układ gwiazd
no jezu
1. chłop alkoholik, #!$%@?ł się na pierwszym spotkaniu
2. chłop ze schizofrenią której nie leczy i uważa że psychiatrzy chcą mu zaszkodzić
3. chłop, który sam stwierdził u siebie rozdwojenie jaźni i jej nie leczy, wierzy w duchy, tarota i wpływ na ludzi przez układ gwiazd
no jezu

Cała ta instalacja została niedawno przeniesiona do nowej lokalizacji, gdzie niestety zapewnienie normalnego "sztywnego" łącza internetowego się opóźniło, na chwilę obecną go jeszcze nie ma. Usiłowaliśmy się poratować tymczasowym łączem LTE, niestety sprawa została załatwiona na wariata i już po dokonaniu zakupu się okazało, że zakupiony modemorouter LTE ma zaimplementowanego NATa na sztywno, bez możliwości jego wyłączenia i przestawienia w tryb bridge.
Zatem obecna konfiguracja sieci wygląda tak:
WAN <---> LTE / NAT 1 <--> Mój router / NAT 2 <---> moja sieć.
Pytanie: czy z poziomu mojego routera da się skonfigurować serwer VPN tak by działał na wskroś przez te dwa NATy?
Bo NAT1 nie da się wyłączyć, a NAT2 jest niezbędny z uwagi na to, że pod nim jest pierdylion podsieci i vlanów, nie skonfiguruję tego na tym routerku od LTE.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
Router LTE został zakupiony w sklepie ratunkowo i "w dół" zapewnia co potrzeba w stopniu wystarczającym, problemem jest jednak ten VPN, bo przydawał się bardzo, a póki co jedyna metoda na dostanie się tam z zewnątrz to teamviewer.
Jedyny sposób żeby to obejść to postawienie serwera VPN na zewnętrznym VPSie (contabo albo coś w Polsce) i po prostu przyłączenie tego "Mój router" bezpośrednio do tego serwera VPN, wtedy klientem też się łączysz do tego serwera i masz komunikację ustawiając routing na tym serwerze VPN.
Bezpośrednio z VPNem na routerze się nie skontaktujesz, nawet