Wpis z mikrobloga

Ja tylko przypominam, że mimo wszystko Trump nie jest najgorszym prezydentem USA w historii. Jest jeszcze Reagan, który swoimi decyzjami spowodował wszystkie problemy USA dzisiaj. Jego prezydentura to był przepis na j-----e biedaków.

Utopione pieniądze w walce z biznesem narkotykowym.
Pogłębiający się klasizm.
Opieka medyczna upadająca na mordę.
Rasizm.
Wykorzystywanie więzień jako rozwiązywanie problemów co kończyło się kolejnymi utopionymi pieniędzmi.
Różnice w obciążeniu podatkowym skoczyły na niewyobrazalny poziom (biedni dużo, bogaci mniej).
Spadek rozwoju gospodarczego kraju.

#bekazprawakow #neuropa
  • 50
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

sponsorowanie Mudżahedinów w Afganistanie.

@Gaku745: Sponsorowanie mudżahedinów w Afganistanie miało na celu lalkę z ZSRR i było korzystne dla całego wolnego świata.
Już ci kiedyś pisałem że idealnie wpisujesz się w profil towarzysza z CCCP.
  • Odpowiedz
Ja tylko przypominam, że mimo wszystko Trump nie jest najgorszym prezydentem USA w historii. Jest jeszcze Reagan

@JAI2L9LAD: Dla zlewaczałych tęczowych dewot, każdy kto nie ma wspiera lewackich radykałów, jest tym "najgorszym"

.. no cóż z fanatykiem nie pogadasz.. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
N-------i jak były, tak są, więc Reagan jest ogromnym przegrywem.

@CzajnikZniszczenia: N-------i nie są problemem dla normalnych ludzi.
Problem dotyczy nizin społecznych.
Nie rozumiem czemu (twoim zdaniem) prezydent USA podczas trwania jednego z najgorętszych momentów "zimnej wojny" z ZSRR - czyli raczkującego konfliktu nuklearnego o zasięgu globalnym, miałby zajmować się garstką idiotów którzy sami wkręcili się w narkotykowy syf.
  • Odpowiedz
@JAI2L9LAD: warto dodać cytat jednego z doradców Reagana
: Y'all don't quote me on this. You start out in 1954 by saying, "Nier, nier, nier". By 1968 you can't say "nier"—that hurts you. Backfires. So you say stuff like forced busing, states' rights and all that stuff. You're getting so abstract now [that] you're talking about cutting taxes, and all these things you're talking about are
  • Odpowiedz
@Nevak: a kto tego nie robił w tamtych czasach. I oczywiście jest różnica w zbieraniu informacji a molestowaniem ludzi po klubach czy robienie nalotów na kluby w celu zamykania homoseksualistów.
  • Odpowiedz
@JAI2L9LAD: OK, (spróbuje) bez uszczypliwości...

Krytykujecie prezydentów za ich działania (jak Libia, Afganistan, itd) w oderwaniu od panujących wówczas realiów, i bez szerszego globalnego spojrzenia.

Co ciekawe, zawsze podobne zachowania obserwuję u ludzi będącej mocno na lewo sceny politycznej tzn:
Patrzenie na sprawy zawsze osobno (bezkontekstowo), początkowo przypuszczałem że wynika to z braku znajomości historii - bo (ich zdaniem) historia
  • Odpowiedz