Wpis z mikrobloga

#pytanie #pytaniedoeksperta #diy #majsterkowanie #drewno Mirki, prosiłbym o pomoc, bo już nie wiem, czy kupiłem #!$%@? sprzęt czy sam jestem #!$%@?. Pacjent to budżetowa ukośnica, próbowałem przyciąć listwy mdf i niestety minimalnie strzępi okleinę, więc spróbowałem wymienić tarczę z 24z na 60z, niestety dupa. Wg opisu w instrukcji wkładam imbusa w śrubę, wciskam blokadę wrzeciona (13) i śruba puszcza - niestety 13tka nie jest podpisana w instrukcji, z tyłu tarczy nie ma żadnego przycisku, jest tylko wąski slot z plastikowym języczkiem w środku. W zestawie był imbus i taki śmieszny klucz (pic rel), ale jego włożenie w tę szparę i wciśnięcie języczka nie zwalnia śruby. Co robię źle? Wg obrazków w instrukcji nigdzie nic nie wciskam, tylko kluczem blokuję kołnierz i odkręcam - ale tak też nie jestem w stanie odkręcić tarczy. Ktoś coś? Z góry thx
ps pod tym linkiem manual w pdf
Pobierz
źródło: comment_1604595424PN0x1C7FBpxsDZDnVxfy3y.jpg
  • 8
@bslawek: @marek22: czyli zgodnie jak z tym obrazkiem? próbuję, zapieram się i nawet nie drgnie :/ mam na chama?
@RobertKowalski: żadne laminaty, próbowałem poprawić listwy przypodłogowe - na skrzynce ukosowej wyszły fatalnie, z czasem spuchły, stwierdziłem, że to jakoś poprawię, miała być lepsza taka manualna ukośnica, ale pepper polecał do takich prostych prac niby taką podstawową ukośnicę - ta ma 24 ząbki i o ile mdf tnie pięknie, o
Pobierz
źródło: comment_1604596326VjjNvAGzcFBCz6ZG6PDQDj.jpg
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KK88: ja mam w pilarce tak ze odkreca sie "w prawo" czyli jak normalny czlowiek by dokrecał. A jezeli laminat jest faktycznie lekko poszczerbiony to ja to lekko przecieram papierem sciernym. A przy listwach i tak bez akrylu sie nie obejdzie.