Co może wypisać lekarz POZ na uspokojenie/sen? Biore paroksetynę i do tej pory wspierałem się hydroksyzyną doraźnie ale już mi się kończy. Nie mam dostępu do psychiatry i muszę się ratować. Polecacie coś zamiast hydroksyzyny?
@10129: Nie wiem czy nie za mocny kaliber na mnie. Boje się uzależnienia. Problemy ze snem wynikają z dużej ilości stresu. Oprócz tego ostatnio trochę wszedłem w używki i nie jestem w stanie odpocząć w nocy.
@Driver494: jak nie będziesz brał codziennie tygodniami to nic Ci nie będzie. to nie jest jakiś super silny lek, do benzo nieco temu brakuje jednak. jak chcesz coś w stylu hydroxyzyny to może difenhydramina, trazodon.
@Driver494: Ja po Zolpidemie miałam halucynacje i wcale mnie nie uśpił. Nie łączyłam go z niczym. Strasznie dziwny lek. Na spanko polecam chlorprotixen, a jeśli masz problem z ciągłością snu to Trittico
@Wodkajakwodka: na mnie hydro działa nawet w połowie przepisanej dawki (25mg). Tolerka specjalnie mi się nie wyrobiła. Łącze z melatoniną i magnezem na noc.
@Wodkajakwodka: Update: Trittico mnie zmiata z planszy. Śpi się dobrze ale na nastepny dzień człowiek pół dnia nie do zycia XD Wziąłem wczoraj o 0:40 i po 11 godzinach (2 godziny na nogach, śniadanko, kawa) nadal słabo kontaktuje.
#psychiatria #zdrowie
@10129: Nie wiem czy nie za mocny kaliber na mnie. Boje się uzależnienia. Problemy ze snem wynikają z dużej ilości stresu. Oprócz tego ostatnio trochę wszedłem w używki i nie jestem w stanie odpocząć w nocy.
jak chcesz coś w stylu hydroxyzyny to może difenhydramina, trazodon.
Komentarz usunięty przez autora
Na spanko polecam chlorprotixen, a jeśli masz problem z ciągłością snu to Trittico