Wpis z mikrobloga

Hej! Kto tam jeszcze czuwa nad wyborami w USA? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Jestem bardzo ciekawy jak to będzie. Piszą, że nie może być powtórki z 2016 bo sondaże musiałby się pomylić znacznie bardziej niż wtedy (hehe). Najważniejsze stany to obecnie Pensylwania, Wisconsin, Arizona, Michigan, Minnesota i Floryda. Przy czym wiele wskazuje na to, że Floryda pójdzie jednak do Trumpa.
Kto weźmie pozostałe 3-5 ten powinien wygrać, przy czym Pensylwania (poza Florydą gdzie 29) najważniejsza bo tam 20 głosów elektorskich.

#polityka #usa #trump #biden #wybory #wyboryusa
  • 16
twitt z rana xd

@nith: No ale co w tym dziwnego. Ostatnie sondaże są znacznie bardziej wiarygodne niż exit polls - zwłaszcza w sytuacji gdy większość demokratów oddała głos pocztą i nie bedzie ich przy urnach dzisiaj
also Floryda xD

@naczarak: Węglarczyk stracił rozum. Przecież Rubio zdecydowanie popiera Trumpa, był na jego wiecu na Florydzie i powtarza, że wygra tam zdecydowanie. Jak będzie to zobaczymy ale Węglarczyk się kompromituje bo Rubio nie chodziło o "niebieską" falę. Tylko o falę, a że fale z natury niebieskie to już inna sprawa
Nope. Jednak blue wave.

@naczarak: Chodziło mi o to, że Węglarczyk się pomylił pisząc, że Rubio sugeruje, że będzie niebieska fala. To by było bez sensu skoro popiera Trumpa, głosowanie trwa, a on sugeruje, że już pozamiatane bo niebieska fala.
Także na Florydzie Trump przegra, i to grubo :D

@naczarak: To jakieś no nejmy z 30 obserwatorami. Nie brałbym ich serio. Wszystko jest możliwe. Wrzuciłem w poście stronkę, która analizuje wyniki i ona znacznie więcej mówi. Ale zobaczymy. To jest ciekawe!!!