Wpis z mikrobloga

ło dziękuję! za samo odezwanie.
otóż, jestem zainteresowany zakupem rocznej prenumeraty konta w shutterstock. Wiem, gotowce i te sprawy,
ale prowadzę niewielką dziłalność gospodarczą. I chaciałnym używać ich zdjęć. Jak to się ma do rzeczywistości? są jakieś inne banki zdjęć warte uwagi? polecałbys taką akcje?
@donCorleone: Adobe stock jest równie dobry. Zdjęć możesz używać w zależności od licencji jaka udostępnia twórca/autor zdjęć. Taka informacja jest zawarta przy każdej próbie pobrania takiej grafiki i masz szczegółowo opisane w jaki sposób możesz używać tzn: czy w przypadku posiadania licencji do stocka możesz edytować zdjęcie, czy możesz używać do reklam komercyjnych/ w mediach. Ogólnie przy zakupie licencji/subskrybcji masz wszystko ładnie wyjaśnione co możesz, a czego nie możesz. :) Polecam
@donCorleone: @Tamozaplotem: Adobe Stock faktycznie się poprawił, ale kiedyś miałem oba na raz i zdecydowanie wolałem shuttera, łatwiej było znaleźć i miał masę przydatnych filtrów jak wykluczanie czarnych/azjatów co czasem się przydawało, i wydaje mi się że trochę lepsze jakościowo zdjęcia niż te z adobe i baza też jest trochę większa.
@donCorleone: sprawdź czy by Ci bardziej nie pasował freepik. Używamy w firmie, i bardzo spoko, a ostatnio była promocja połowę ceny i tanio nawet wychodziło.

A pytanie "po co ci to" xddd
Musisz zobaczyć czy dany bank zdjęć ma podział na to ile zdjęć ściągasz i jaką cenę przypisana do tego. Porównaj je sobie po tym. Może się okazać że wykupisz pełny dostęp ściągając 10 zdjęć na tydzień :d Jak natomiast