Wpis z mikrobloga

@arinkao: Nikt się niczego nie nauczy wrzucając torebkę ryżu do wody zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Risotto nie jest ani trudnym ani skomplikowanym daniem a jest przy tym daniem stosunkowo szybkim w przygotowaniu. Uczy dyscypliny i efektywnego wykorzystania czasu w kuchni. Po za tym przekręcasz znaczenie moich słów, ja nie napisałem że ktoś się ma uczyć risotto jak potrzebuje szybko zjeść. Na odwrót: to risotto uczy szybciej gotować - zarówno
  • Odpowiedz
@Mirkosoft: W 30 minut ja potrafię wyjąć wszystkie kości z kurczaka, nafaszerować go mięsno warzywnym ragu i wsadzić do piekarnika. Nie polecam jednak tego jako szybki obiad ;)
  • Odpowiedz
@arinkao: no bo będzie później siedział w piekarniku ponad godzinę i po piekarniku musi jeszcze trochę ostygnąć i zostać po porcjowany, więc całość się schodzi ok. 2 godzin. Jak to się ma do risotto które można przygotować w ~30 minut od wejścia do kuchni do podania do stołu.
  • Odpowiedz