Aktywne Wpisy
norbert_heniu +300
Zajebiste urodziny, dzień jak co dzień czyli sam. Kończę dziś 28 lat.
Jak o tym pomyśle, że nie daleko do 30 to chce mi się tak płakać, bo w końcu nic w swoim życiu nie osiągnąłem. Kolejne w samotności, sam kompletnie. Nie mam przyjaciół, znajomych. Depresja na pełniej #!$%@? wjeżdża na banie leczona od września i w tym dwie próby samobójcze. Nikt oprócz psychologa i psychiatry nie pytał się jak się mam,
Jak o tym pomyśle, że nie daleko do 30 to chce mi się tak płakać, bo w końcu nic w swoim życiu nie osiągnąłem. Kolejne w samotności, sam kompletnie. Nie mam przyjaciół, znajomych. Depresja na pełniej #!$%@? wjeżdża na banie leczona od września i w tym dwie próby samobójcze. Nikt oprócz psychologa i psychiatry nie pytał się jak się mam,
Shyvana +196
Od mniej więcej 10 roku życia chciałam zostać prawnikiem.
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Jak rozpoczęłam studia to dotarło do mnie, że chcę zostać sędzią.
W zeszłym tygodniu w wieku już lat niemalże 30 prowadziłam swoją pierwszą rozprawę i kurde, mówię wam, warto było poświęcić te wszystkie lata na naukę.
Teraz już tylko ostatni zryw w postaci egzaminu zawodowego i zaczynamy 乁(♥ ʖ̯♥)ㄏ
#prawo #chwalesie
Witam Mireczki
Kupiłam dom w SSZ w którym planujemy trochę nowych technologii takich jak rekuperacja, pompa ciepła, fotowoltaika. Żeby zaoszczędzić miejsce na parterze chcielibyśmy pomieszczenie techniczne zrobić na stryszku nad garażem. Stryszek ma w najwyższym miejscu około 200-210cm wysokości.
Orientujecie się może czy damy radę postawić zewnętrzną jednostkę pompy ciepła (powietrze-woda) na fundamencie na zewnątrz, a wszystkie zasobniki na stryszku? Czy nie muszą być zachowane jakieś odległości/wysokości?
Takie samo pytanie co do urządzeń do rekuperacji i fotowoltaiki, nie orientuję się jeszcze co wchodzi w skład, na pewno jakieś falowniki i tak dalej, ale czy może wszystko być wrzucone na stryszek?
Pompa na pewno może być na strychu, trzeba by spojrzeć jaki ma słup podnoszenia wody, ale jak nie da rady to sprawę załatwi inna mocniejsza pompka obiegowa.
Nowoczesne PC all in one są dość estetyczne i czasami ludzie je stawiają w łazienkach czy szafach
Reku, żałuję nie mam, ale interesuję się tematem.
Właśnie rozmawiałam z Panem z firmy i on twierdzi że skłaniają się coraz bardziej ku all in one, bez zasobników. Na taki byśmy spokojnie na parterze wygospodarowali miejsce, ale chętnie bym się więcej dowiedziała na ich temat zanim się spotkamy z panem z firmy
Po co budować nowoczesny, szczelny dom, żeby go potem dziurawić bo nie ma powietrza?
@matti1231: u mnie chcieli na strychu, mówili, że ma być dostęp powietrza a temperatura ma mniejsze znaczenie. Finalnie wylądował w garderobie.
https://www.fronius.com/~/downloads/Solar%20Energy/Installation%20Instructions/42%2C0426%2C0172%2CPL.pdf
Wielkość jednostki tak jak ktoś tu pisał to około 180x60x60. Podpinam tylko rury od ogrzewania, od CWU i nic więcej nie muszę kombinować na zewnątrz, wszystko jest zabudowane w jednym urządzeniu.
Zbiornik jest z nierdzewki, Więc z żywotnością nie powinno być problemu
@strach_na_wroble: ta Ty kupiłaś xD
Zapomniałem oznaczyć #pdk