Na ig profilu związanego ze strajkiem kobiet pojawiła się informacja o planowanych prowokacjach ze strony PiS. Wyplusujcie prosze, żeby dotarło to do jak największej ilości protestujących! #protest #strajkkobiet #aborcja
@Reiter: na szczęście mnie nie spotkasz :) cytować nie będę, bo w aplikacji jest to czynność na tyle karkołomna, ze aż niewykonalna. Eh i odpisałam ( ͡°ʖ̯͡°)
@dobrzecisiewydaje: nie będę płakał, bo mi nie zależy na spotkaniu Ciebie, nic na tym nie zyskam, nic nie stracę. Jakbyś kiedyś była na kompie, to zacytuj, proszę.
No to już nie odpisuj. Jeżeli Cię będzie korcić żeby odpisać i odpiszesz, to ja Ci już nie będę odpisywał.
@dobrzecisiewydaje: w związku z tym co wrzuciłaś, i że prawdopodobnie uważasz to za realne odpowiedz mi proszę na jedno pytanie. Czy jeżeli jutro usłyszymy, że podczas protestów zaczął palić się kościół to w pierwszej kolejności pomyślisz, że to prowokacja PiSu?
@shoananas: nie, nie należę do ludzi, którzy wyciągają wnioski na podstawie nagłówka. Ale nie odrzuciłabym całkiem takiej możliwości, bo uważam, ze jest to jak najbardziej realny scenariusz. PiS ma już w historii prowokacje i dziwne zachowania, zwłaszcza patrząc po tym, ze funkcjonariusz ABW rozjeżdża ludzi.
@dobrzecisiewydaje to tylko zaznaczę jednak, że to nie tylko PiS jest taki. patologiczny rząd PO na ten przykład był zdolny do prowokacji nawet na większą skalę (podpalenie budki przy rosyjskiej ambasadzie
Wracając do meritum - to dobrze, że nie wyciągasz wniosków na podstawie nagłówka, bo ta zagrywka organizatora (?) mi śmierdzi. Po pierwsze: informacje o takich prowokacjach nie wychodzą na światło dzienne przed faktem (jeżeli ktoś o tym wie to służby
@shoananas: ten człowiek jest osoba publiczna i jeśli te nasze sprawne służby ogarną, ze pan Piotr miał zle zamiary to na pewno za to odpowie. A w wielu miastach Policja już odmawia „pacyfikowania” protestów i przekazuje informacje, wiec tutaj mogłoby być źródło ewentualnego przecieku.
@dobrzecisiewydaje poczekaj, ale ja nie mówię, że to on podpali ten kościół - w takim wypadku nikt go o nic nie oskarży, bo nie da się złych zamiarów udowodnić.
Analogiczna sytuacja jak było z morderstwem Adamowicza. Gazety pisały, że jakiś psychol go zabił, bo TVP pluło na Platformę. Teraz jakiś psychol może podpalić kościół, bo usłyszał, że i tak PiS chce podpalić to co mu za różnica jak pójdzie to na
#protest #strajkkobiet #aborcja
Eh i odpisałam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jakbyś kiedyś była na kompie, to zacytuj, proszę.
No to już nie odpisuj. Jeżeli Cię będzie korcić żeby odpisać i odpiszesz, to ja Ci już nie będę odpisywał.
@Morskipas: Bo oni mają nadzieję, że będzie tak: "Ej kobiety, my się za wami wstaliśmy/wstawiliśmo (?) teraz wy wstawcie się za nami" xD
@Reiter: Tak, bo to lewica rządzi protestującymi i jak lewica powie tak ludzie zrobią. Dawaj więcej tych mądrości xD
Wracając do meritum - to dobrze, że nie wyciągasz wniosków na podstawie nagłówka, bo ta zagrywka organizatora (?) mi śmierdzi.
Po pierwsze: informacje o takich prowokacjach nie wychodzą na światło dzienne przed faktem (jeżeli ktoś o tym wie to służby
Analogiczna sytuacja jak było z morderstwem Adamowicza. Gazety pisały, że jakiś psychol go zabił, bo TVP pluło na Platformę. Teraz jakiś psychol może podpalić kościół, bo usłyszał, że i tak PiS chce podpalić to co mu za różnica jak pójdzie to na
@DarkSoul667: Dlaczego?
@Koloses: Lewica organizuje, lewica odpowiada za zachowanie protestujących.