Wpis z mikrobloga

Śmieszą mnie te niektóre opinie ludzi, którzy twierdzą, że genialny strateg kaczyński rozegrał to wspaniale, bo coś tam xD

Nie, on to rozegrał fatalnie i choćby nie wiem co się stało - nie wygrał i nie wygra tej partii. Nawet gdyby ludzie z tęczowymi flagami podpalili jutro 50 kościołów, to nic by się w tej kwestii nie zmieniło. Może nawet sam kaczyński zostałby obarczony winą.

Dodatkowo sytuacja gospodarcza i epidemiczna będzie się pogarszała, więc efekt jego porażki będzie widoczny później jeszcze bardziej. Jedyne co może zaliczyć na mały plusik to rozegranie Konfederacji, ale to bardziej mu wyszło samo z siebie (debile z Konfederacji sami to sprowokowali).

W każdym razie - choćby się zesrał, to tą sprawą przegra dotkliwie. Każdy ma ugruntowane poglądy na ten temat, zapewne z 70-80% ludzi jest na to zła i nie zmieni tego nic.
#protest #aborcja #4konserwy #neuropa #bekazpisu #konfederacja
  • 23
@rorf46: Ostatnio rozkminiam czy nie zrobił tego żeby #!$%@?ąć stan wyjątkowy (a bo i tak będzie musiał przez covida to i lewaków weźmie) i wtedy będzie "tym, który uciszył lewactwo", bo wiadomo, ciężej się protestuje w stanie wyjątkowym
@rorf46: czy ja wiem? Gdzieś kiedyś czytałem czy oglądałem jakąś wypowiedź, że Kaczyński najlepiej się czuje gdy panuje chaos i gdy wszyscy sobie skaczą do gardeł i miało to sens. Pisowi poleci pewnie 5%-7% w dół ale do wyborów daleko a socjal wpływa na konto wyborców co miesiąc więc chyba liczy, że ludzie zapomną. Idzie jesień, zimno i deszcz nie zachęcają do protestów dodatkowo COVID w tle. Ja obstawiam tydzień może
@rorf46: Tak 70-80%. Wyjdź człowieku ze swojej bańki. Połowa ludzi ma w dupie politykę, a druga połowa to głosuje na POPiS. Pamiętasz Tuska i jego zieloną wyspę, setki afer, kradzież pieniędzy z OFE, Amber Gold, ośmiorniczki, afera podsłuchowa? Ludzie dalej na nich głosują i to ponad 20 %. People=shit
@PyCzys: XDDD no nie mogę pisiorku.
Zielona wyspa - a co, nie było u nas lepiej podczas kryzysu?
Setki afer - przytocz chociaż 5
Kradziez pieniędzy z OFE - PO nic nie ukradła, PiS tak
Amber Gold - i to wina PO?
Ośmiorniczki - może ty sprawdź sobie ile kosztuje to "luksusowe" mięso
Afera podsłuchowa - manipulacje a wszystko z tego się zgadza więc tylko dla głupich ludzi zmanipulowanych przez PiS
Tak 70-80%. Wyjdź człowieku ze swojej bańki. Połowa ludzi ma w dupie politykę, a druga połowa to głosuje na POPiS. Pamiętasz Tuska i jego zieloną wyspę, setki afer, kradzież pieniędzy z OFE, Amber Gold, ośmiorniczki, afera podsłuchowa? Ludzie dalej na nich głosują i to ponad 20 %. People=shit

@PyCzys: przecież nawet sondaże wskazują na to, że prawie 80% ludzi było przeciw zaostrzaniu przepisów?

Poza tym nie wiem, po co wciskasz tutaj
czyli nie masz jasno zdefiniowanej "przegranej" kaczyńskiego, ale uważasz że przegra imo wygląda mi to na błąd poznawczy z twojej strony, ponieważ nie masz żadnych założeń jak to może wpłynąć na przyszłe rządy kaczyńskiego, co oczywiście by było całkowicie w porządku, w końcu nikt nie zna przyszłości, ale problem jest taki że nie przeszkadza ci to stawiać twardych tez:

@Sinti: po prostu przegra. Bo wiele kobiet (i mężczyzn) jest na to
@Sinti: ale co, mam ci podawać wyniki sondażów, z który wynikało, że prawie 80% ludzi jest przeciw zaostrzeniu praw aborcyjnych? Mam ci pisać, że w dziesiątkach kilkutysięcznych miasteczek, w tym bastionach PiSu, wychodziło po kilkaset osób?