Aktywne Wpisy
Natalia-_- +160
Chciałam niejako poruszyć temat tego wywiadu. Ogólne nie chciałam już nic pisać o wyborach, ale kurczę przesłuchałam wywiad z kobieta z konfederacji.
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Ja nie rozumiem, co się stało z poziomem dziennikarstwa, ale pytania pt „Czy Pani mąż zostawia skarpetki pod łóżkiem?” Są idealnym tematem do rozmów z nową posłanka? Co więcej, zwróciłam uwagę, ze gdy tylko Pani poseł, odpowiedziała na pytanie czym chciałaby się zająć w swojej kadencji, zostało to bez odpowiedzi
Radek41 +658
Prawo do odmowy ojcostwa jest dokładnie tym samym co prawo do decydowania o aborcji.
#neuropa #niepopularnaopinia #protest #aborcja
@waro: Facetowi w postaci alimentów? Skoro mężczyźnie można zabrać te kilka stów, czy tysięcy, to można ich też nie dać kobiecie. To nie jest zmuszenie do aborcji, tylko odebranie prawa do cudzych pieniędzy.
Tu nie musi być równych praw, bo ciąża nie jest zjawiskiem, w którym obie strony ponoszą równe koszty i mają równe obowiązki.
@waro: Jeśli daje się wybór kobietom, to powinno się dać go też mężczyznom. Jeśli uważasz, że ten dylemat jest zły, to zawsze można go zlikwidować, zakazując aborcji.
Ale rozumiesz, że mówimy o
Więc mamy po jednej stronie ~20 lat płacenia alimentów, a po drugiej stronie 9 miesięcy ciąży. To zależy od konkretnego człowieka. Dla jednego człowieka 9 miesięcy wymuszonej ciąży może być gorszy, ale dla innego
@Point6: A w praktyce nie zmieniłoby to prawie nic, bo kobieta praktycznie dookoła Polski ma już teraz możliwość "legalnego wymigania się od wychowania dziecka".
I nie wiem czy to jest taki "gówno-argument" biorąc pod uwagę, że mężczyźni znacznie częściej uciekają od rodziny.
A mężczyźni nie mają. Co do drugiego, to uwzględniłeś w tym aborcje wykonywane przez kobiety? Poza tym nawet gdyby to, co z tego? Nikogo nie powinno się zmuszać do rodzenia, tak samo jak do rodzicielstwa.
@waro: Przecież nie zmusisz nikogo do tego alimentami. Równie dobrze można zakazać aborcji, licząc że te dzieci też będą żyć potem w szczęśliwych rodzinach.
Aborcja prawna zagwarantuje, że jak już facet zdecyduje się zostać, to to dziecko będzie chciane.