Firma do której składałem CV i gadaliśmy w poniedziałek miała dać mi znać do końca tygodnia... jest piątek po południu. Sami mówili że zależy im na czasie. Napisać smsa z przypominajką czy lepiej poczekać? #pracbaza
Jedna, że nie trzymasz się ustaleń i namolnie się dopytujesz. Druga, że oni nie trzymają się ustaleń, więc praca tam niekonieczne jest dobrym pomysłem… :-)
@ConanLibrarian: No niby mają jeszcze czas do 17, no też nie wiem, może akurat jakiś pożar gaszą, albo po prostu mają innego kandydata i zapomnieli mi wysłać info że jednak nie XD
Też na innej rozmowie usłyszałem na koniec coś w stylu "Ja wszystkie informacje mam, ktoś się do pana odezwie i mam nadzieję do usłyszenia", i minął tydzień i ani me ani be. Wiem, że no pewnie niektóre firmy np samych kandydatów zbierają dwa tygodnie żeby było z czego wybierać ale nadal, bardzo pozytywna rozmowa w połączeniu z takim brakiem kontaktu trochę mnie niepokoi.
#pracbaza
Jedna, że nie trzymasz się ustaleń i namolnie się dopytujesz.
Druga, że oni nie trzymają się ustaleń, więc praca tam niekonieczne jest dobrym pomysłem…
:-)
@TotalDisaster: To zadzwonią w poniedziałek rano. :-)