Wpis z mikrobloga

Moja koleżanka ma problem ze #smartfon prosiłbym o pomoc, jeżeli ktoś ma pojęcie

W zeszłym tygodniu nabyłam smartfon OPPO Reno 4 Lite w punkcie T-Mobile.
Telefon sprawuje się bardzo dobrze, jednak kilka dni temu zauważyłam coś, co mnie zaniepokoiło. Przeszukałam różne fora, jednak nigdzie nie znalazłam wątku z dokładnie takim samym problemem.
Postaram się go opisać najdokładniej, jak się da.
Problem dotyczy wyświetlacza. Zauważyłam, że podczas odtwarzania filmów na Twitterze, na filmiku co jakiś czas pojawiają się zielone lub białe i szare poziome, cienkie linie. Widoczne są na sekundę-dwie, czasami na środku wyświetlacza, czasami po bokach. Nie pojawiają się za każdym razem, nie przy każdym odtworzeniu filmu, ale zawsze tylko w obrębie wyświetlanego wideo. Problem ten zauważyłam też na Facebooku, ale na przykład na YouTube czy Twitchu nie było ani jednej takiej sytuacji. Nie wiem, czy może to mieć jakieś znaczenie, ale te linie pojawiają się na filmach, które nie wyświetlają się na pełnym ekranie.
Sprawdziłam smartfona pod względem martwych pikseli - wszystko w porządku. Dotyk też w pełni sprawny, na wyświetlaczu nie ma żadnych innych nieprawidłowości. Telefon nigdy nie upadł ani nie wpadł do wody. Wczoraj wieczorem uruchomiłam go ponownie i problem zniknął, jednak dzisiaj znów to samo.
Z czego może wynikać ten problem? Jakaś wada fabryczna? Co najlepiej zrobić w tej sytuacji? Proszę o pomoc.

Tutaj zobrazowanie problemu: https://streamable.com/k6b3yp

#telefony #smartfony #technologia #pomoc #serwis #kiciochpyta
  • 4
@Cin-Cin: Jesli problem wystepuje tylko na klipach filmowych to raczej jakis problem z softem (kodeki), jesli wszedzie tzn. na stronach, na elementach UI to bedzie problem sprzetowy z wyswietlaczem.