Wpis z mikrobloga

dobra, jestem dorosłym facetem i nienawidzę widoku i pobierania krwi. za każdym razem, jak idę, to odpływam xD i to nie dlatego, że boli, czy coś, ale wkręcam sobie, że czuję coś w tej żyle i że zaraz mi pęknie i już nie będzie zdatna czy coś xD z zastrzykami u ogólnie igłami nie mam jakiegoś problemu, ale te żyły... no i jutro mam i już mnie żyła boli haha i ogólnie - ręka, z której pobierana jest krew, ma jakikolwiek znaczenie? bo z tego względu, że jestem praworęczny, wydaje mi się, że pobieranie z lewej, będzie lepszym wyjściem.

#medycyna #zdrowie
  • 10
  • Odpowiedz
bo z tego względu, że jestem praworęczny, wydaje mi się, że pobieranie z lewej, będzie lepszym wyjściem.

@n1c3: Nie ma to znaczenia, wkłuwają się tam gdzie jest lepsza żyła ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@zirytowana_plaszczka: u mnie zawsze pobierają z prawej, w sumie nawet nigdy chyba nie sprawdzali mi żył na lewej ręce. i wydaje mi się, że na lewej ręce tych większych żył mam jakby więcej I są bardziej widoczne.
  • Odpowiedz
w sumie nawet nigdy chyba nie sprawdzali mi żył na lewej ręce.

Chyba raczej domyślnie pobierają z prawej ręki, bez żadnego specjalnego powodu. Jak powiesz że chcesz żeby Ci pobrali z lewej ręki to pobiorą.

#!$%@? właśnie mi Sie przypomniało że jeszcze będę musiał w maseczce siedzieć, gdzie mi w normalnych warunkach tlenu brakowało xD

Jutro
  • Odpowiedz
@n1c3 Yh.. też tego nienawidzę, najgorzej jak czuć to wbijanie się igły. Zazwyczaj już od drzwi mówię, że wolałabym leżeć w czasie pobierania bo mogę zemdleć i jest trochę lepiej ( )
  • Odpowiedz
@n1c3: Fajnie że tym razem nie odczuwałeś dyskomfortu ʕʔ Ja nie mam problemu z widokiem igieł i krwi więc było spoko, dzięki że pytasz! ()
  • Odpowiedz