Aktywne Wpisy
Odwiertnik +151
Hirosy trójeczka jedzonko wódeczka, czego chcieć więcej
FedoraTyrone +20
W realnej pracy chyba tylko junior i początkujący mid podnieca się "clean code" i podobnymi rzeczami. Doświadczony programista wie, że tak naprawdę najważniejsza jest wiedza domenowa. Im bardziej ktoś to rozumie tym bliżej mu do seniora i bycia kimś więcej niż tylko klepaczem.
#programowanie #programista15k #pracbaza
#programowanie #programista15k #pracbaza
To ja spytam inaczej: a kiedy do cholery miejsc nie brakowało - w szczególności w sezonie jesienno-zimowym - i kiedy karetki nie musiały czekać po kilka godzin z pacjentem na SOR?! Nikt nigdy nie widział łóżek na korytarzach i absurdalnych kolejek z jednym lekarzem na dyżurze?
Mam wrażenie, że po prostu opisywana jest codzienność służby zdrowia, ale doprowadzona do poziomu jakiejś medialnej histerii. Tak, jest do dupy i ludzie umierają bez opieki... ale dokładnie tak jak to się działo na masową skalę wcześniej.
To nie kryzys, to rezultat.
#koronawirus #zdrowie #medycyna
Komentarz usunięty przez autora
SORy zawsze zawalone ludźmi i potężne kolejki, dostawki łóżek na korytarzach w szpitalach, bo nie ma miejsc. I TO WSZYSTKO PRZED PANDEMIĄ.
@Kempes: Aha, to dobrze wiedzieć. Tylko jest jeden problem: mój dziadek kilka lat temu zmarł bo po całkiem prostej operacji nie było miejsca na intensywnej terapii, a jak znaleźli szpital gdzie miejsca są to się okazało że karetka przyjechała o kilka godzin za późno i w nowym szpitalu (z obłożeniem 100%) już go nie odratowali.
Czekanie do urologa na wizytę 6 godzin :D
Opilek w oku. Jedziemy do szpitala, oni takiego czegos nie robią, bo okulista ma dyżury tylko we wtorki :D I dzida 120 km dalej do szpitala w którym okulista
@Kempes:
Jak czekałem w kolejce na SOR za każdym razem (a byłem w życiu bodajże koło 4 razy w różnych latach) z jakąś ekipą z karetki to też jak rozumiem takich sytuacji jest...
@Kempes:¯\_(ツ)_/¯
@PreczzGlowna: Są, bo znam ratowników medycznych i to co się dzieje teraz to oni opisywali mi już osobiście wiele lat temu. Burdel, chaos, biurokracja, kolejki, nadgodziny. Standard "w sezonie".
@wojtas_mks: a to spoko. Znaczy nic nie trzeba robić. Pora na cs-a.
@Kempes: Nie. Ale gdyby w szpitalu było miejsce na intensywnej terapii z respiratorem, bądź była dostępna odpowiednia karetka do transportu, to szybką reakcją daliby radę go uratować. Tak przynajmniej tłumaczył lekarz.
A co problemów po CAŁKIEM PROSTEJ OPERACJI to bardzo dziwne, że skończyło się to wizytą na intensywnej terapii.
@Kempes: No widzisz, uwierz, że tak też bywa.