Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
Jak to jest, że w roku w którym jest pandemia zmarło mniej osób niż w 2019(dane z GUS)? Jakieś logiczne wytłumaczenie?
#koronawirus
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@bialy100k: no ale z drugiej strony jest wiele artykułów ze znacznie spadla ilość zdiagnozowanych nowotworów i innych chorób, plus wzrost samobójstw.
  • Odpowiedz
  • 2
@kubad99: gdzie masz aktualne dane w GUS? Szukałem ostatnio i miesięczne są z 2019 max, a tygodniowe max z wakacji tego roku. No i jeszcze z przyczynami śmierci?
  • Odpowiedz
Ktoś zadający sensowne pytania ma na wykopie dwa plusy, a jakiś zjeb wstawiający durną analogię z widelcem w gniazdku 1000. Beka z tego portalu

@Stallion45: Pytanie jest sensowne, natomiast twoje podejście na pewno nie. Czynników, które na to wpływają jest mnóstwo, a covid może być tylko małą cząstką tego.
  • Odpowiedz
@ZieloneKoloTramwaja: Jaki atak? To Ty się pierwszy do mnie przyczepiłeś, że mam głupie podejście kompletnie go nie znając. A więc założyłem, iż jesteś kimś kto plusuje te panikarskie wysrywy, wybacz jeśli zrobiłem to niesłusznie
  • Odpowiedz
@kubad99 Czytałem że znacznie spadła ilość chorób kontaktowych. Przy tzw. pierwszej fali dużo ludzi utrzymywało dystans społeczny, zakupy w rękawiczkach, częsta dezynfekcja rąk oraz miejsc pracy.
  • Odpowiedz