Wpis z mikrobloga

Korzystacie z niej codziennie, dzisiaj stanowi absolutnie podstawowe wyposażenie każdego mieszkania. Chodzi naturalnie o... no pewnie, że chodzi o wodę z kranu!

Wokół niej zdążyło narosnąć wiele mitów i dopiero ostatnio zostaje z nich "oczyszczana". Chociaż trudno powiedzieć, że kiedyś była w Polsce moda na wodę butelkowaną, to na pewno nigdy nie było mody na kranówkę. "A bo brudna","a bo kamień","a bo to co ja na mineralną nie mam pieniędzy?","a bo skoro sprzedają mineralną w butelce, to znaczy się, że z tą jest coś nie tak".

No to w takim razie przyjrzałem się kwestii i jestem pewien, że w film wetknąłem kilka takich ciekawostek, o których istnieniu nie wiedzieliście. Mam nadzieję, że... smacznego!

Jeżeli podoba Ci się treść, proszę o pomoc w wykopywaniu. Dzięki temu przekaz trafi do większego grona.

Link do wykopaliska

#gruparatowaniapoziomu #ciekawostki #nauka #nibywiesz #zdrowie #zycie #oszczedzanie #woda #porady #dom #lifehack
adametto - Korzystacie z niej codziennie, dzisiaj stanowi absolutnie podstawowe wypos...
  • 12
  • Odpowiedz
@Trojden: Przesłuchałem zanim napisałem pierwszy wers, ale postanowiłem ugryźć rzecz z innej strony (napić się z innego brzegu szklanki (!?)). Ale zgadzam się- sens jest podobny i zmierza do dosyć podobnych wniosków. Tak jakby zdobyć zamek, ale z innej strony.
  • Odpowiedz