Wpis z mikrobloga

Dobra miraski - sprawa jest poważna ( ͡° ͜ʖ ͡°) Potrzebuję rady dotyczącej laptopa. Mój obecny służy mi do pracy przy montowaniu filmów, jednak 3 lata pracy dały mu się we znaki i chyba już przepaliła się karta graficzna (zawieszanie lapka przy prostych czynnościach graficznych i bluescreeny przy włączeniu bardziej wymagającej gry). Potrzebuję więc lapka na TERAZ (kupuję jutro bądź pojutrze).

- Budżet 5000 zł (może być jakieś 2 stówy więcej gdy rzeczywiście będzie różnica).
- Żeby się skubany nie przegrzewał (albo chociaż żeby był konfigurowalny do undervoltingu)
- No i oczywiście najlepsze bebechy by miał w tej cenie.

Najbardziej przemawia do mnie lenovo Y540 (na testach wychodzi że najmniej się grzeje po undervoltingu) z kartą 1660ti. Ale może coś lepszego dałoby się wyhaczyć!.
Prosze o pomoc.

#pustulkowelaptopy #laptopy #szukamlaptopa
  • 10
@DroMak: Teraz bida w tym segmencie i chore ceny. Masz do wyboru tego Legiona Y540, jego nowszą wersję 5 i HP Omen. Chyba nic innego w tym przedziale pod to zastosowanie nie będzie lepsze.
@Gajwer2: Tez właśne nad nim myślałem, ale mam cholerny dylemat. Bo nagle się okazało, że budżet poszedł w górę (6000 zł) i nie wiem, czy brać z rtx 2060 czy 1660i ( ponoć różnica minimalna, ale co test to różne opinie). No i też nie wiem, czy 32 GB czy 16 starczą.