Wpis z mikrobloga

Szpital, który odwiedził Czarnek, wydał oświadczenie.

Napisali, że informacje podawane przez media są kłamstwem.
Po czym potwierdzili, że Czarnek odwiedził szpital, to, że jest zakaz i to, że po wizycie wykryto ognisko koronawirusa.

Szpital stwierdził, że ,,tezy, które sugerują że źródłem zakażeń koronawirusem w szpitalu był Przemysław Czarnek są nieprawdziwe", by chwilę później dodać ,,nie jest możliwe wskazanie źródła zakażenia".

Innymi słowy: Nie wiemy co było źródłem zakażenia, ale na pewno nie pan poseł z koronawirusem, lewaki! Odbierdolta się od nas, naszego Czarnka i od nas.

#bekazpisu #neuropa #koronawirus
  • 14
@DoloremIpsum:

Na obszarze województwa lubelskiego wprowadzono Poleceniem Wojewody Lubelskiego z dnia 12 marca 2020 r. zakaz odwiedzin pacjentów przez osoby spoza szpitala, jednakże dopuszcza się możliwość odwiedzin pacjentów w stanie bardzo ciężkim, których rokowanie co do przeżycia lub utraty zdrowia jest poważne. Zgodnie z zasadą wyrażoną w art. 33 ust. 1 ustawy z dnia 6 listopada 2008 r. o prawach pacjenta i Rzeczniku Praw Pacjenta pacjent podmiotu leczniczego wykonującego działalność leczniczą
Innymi słowy: Nie wiemy co było źródłem zakażenia, ale na pewno nie pan poseł z koronawirusem, lewaki! Odbierdolta się od nas, naszego Czarnka i od nas.

@DoloremIpsum: No nie. Skoro "nie jest możliwe wskazanie źródła zakażenia" to nie można również powiedzieć, że Czarnek przywlókł wirusa. I tylko to powiedzieli. Równie dobrze mógł się tam zarazić.