Wpis z mikrobloga

@szejk_wojak: oj to nie wiesz bo za 5 dni wychodzi oculus quest 2 czyli w pełni samodzielny vr który jest tak samo mocny jak te co się do kompa przyczepia, a jak chcesz w zagrac coś czego nie ma w sklepie oculusa możesz podłączyć kabelkiem pod PC i masz klasycznego rifta ( ͡° ͜ʖ ͡°) ps nabywam tą dwójkę, miałem 1 ale ogłosili ze coś pokażą
  • Odpowiedz
@wfd mam tv3D nigdy na niego nie narzekałem, dostarczał też troche frajdy, ale szybki koniec tej mody raczej był zakładany kiedy robiły sie modne, bo brakowało na nie treści i troche konieczność zakladania okularów sprawiała, że ta technologia nie była wygodna. Jesli kiedyś to wróci, to na pewno bez okularów
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@wfd: zaraz, nikt nie wspomniał o VR? Oculus? Był chwilowy boom informacyjny i teraz jest to zdaje się totalna nisza...

Chyba, że o czymś nie wiem

@szejk_wojak: góra dwa tygodnie temu Facebook miał pokaz nowego Oculus Quest 2. To bezprzewodowy VR, nie wymaga nawet komputera ani telefonu. Już Oculus Quest jedynka namieszał na rynku. Bardzo dobrze zapowiada się także HP Reverb, który ma jeszcze lepszą rozdzielczość i jakość
  • Odpowiedz
w sumie to co poszlo nie tak z telewizorami 3d? mialy byc tak super

@Secretariat:
1. Do telewizorów 3D musisz mieć założone cały czas okulary 3D.
2. Ten efekt 3D jest tandetny. To kopiuj-wklej rozwiązań z lat 80.
3. Żeby oglądać film w 3D musi on być wyprodukowany w 3D, a produkcja takiego filmu jest droża niż normalnego filmu, więc praktycznie nie ma produkcji filmowych i telewizyjnych w
  • Odpowiedz
@kryptomanix: głównie 8.1. 10tka to promil spośród telefonów z windowsem. A tych już jest samych w sobie mało. 10tka można wręcz powiedzieć ze umarła pare dni po premierze. Nikt tego nie chciał kupować. Z*j----i bardziej niż utopienie Nokii czego nie mogę im darować. Wykorzystali ich technologicznie, i kopnęli w dupę. A teraz nokia to jakieś hinduskie g*wno telefony z Androidem ()
  • Odpowiedz