@Elsenar: Czekasz na korektę Blirta a Genxone sobie wybiło. No i tak się kręci ;) po co szukać covidowej perełki, wystarczyło obstawić wszystkie i zająć się czym innym niż notowaniami ( ͡º͜ʖ͡º) Ja właśnie uciekam, chyba mi tego HRC prędko nie otworzą..
@ObiektywnyKomentarz: jak ja nie potrafię w giełdę... Blirta odpuściłem, za mocno napompowany, zobaczymy jak z HRC pójdzie. Jest sens ładować się w CORMAY?
@Elsenar: Nie widzę sensu ładować się w pojedyncze covidy, lepiej podzielić środki na 40 części i wejść w każdą z nich. Oczywiście nie wiem czy to dobry moment, już po ptokach, zresztą nie jestem w stanie przewidzieć tego jak zachowają się notowania, czas na obstawianie spółek sygnalizowałem z dobroci serca 15 września: https://www.wykop.pl/wpis/52138177/nie-popelnia-przestepstwa-ten-kto-popelnia-przeste/ I każdy miał 2 tyg na weryfikację tego o czym piszę, przeanalizowanie sytuacji, faktów pogrzebania w czeluściach
@ObiektywnyKomentarz: Obiektywny, dzięki za wyczerpujący komentarz, jesteś w obserwowanych :) Proszę w miarę chęci i wolnego czasu o systematyczne typy do rozważenia. Wszedłem dzisiaj spekulacyjnie w CORMAY i Borute, chociaż mam wątpliwości co do Boruty, ale z trendem się nie dyskutuje, mam nadzieję, że nie za późno :) Pozostaje polowanie na ESPI w grzanych spółkach :)
@Elsenar: Typy w czasach powszechnego szaleństwa raczej nie istnieją :P a ja nie jestem żadnym certyfikowanym ekspertem finansowym, więc nie zamierzam nikomu na poważnie doradzać. Tak jak mówiłem, po październiku polskiego wig-covid może spotkać wariant rolników, a jak będzie, no cóż, trzeba czekać na nowe sygnały. No i dodam, że nie ma sensu obserwować mnie czy kogokolwiek w tym czy innym ścieku, gdzie nawet nie można przedstawiać prawdy taką, jaką jest. One
@Elsenar: Tego nie usłyszysz w mainstreamie, ale takie 2 scenariusze na przyszłość w wielkim skrócie prognozują po najnowszych sygnałach eksperci niezależni (nazwijmy sobie teoriami spiskowymi, hehe):
1) Protestujący 10.10 lub 24.10 = Zaganiane przez władzę (już od stycznia-są dowody) baranki prowadzące Polaków na r--ź. Już niedługo w mediach zachodnich może być, że "Polacy sami sobie podpalili kraj" (mimo, że zrobią to najemnicy w czasie trwania protestów). Już była jedna cudzoziemka, co
@ObiektywnyKomentarz co do scenariuszy mało prawdopodobne IMO, aczkolwiek bliższy rzeczywistości nr.2. W lekturę się zagłębie, ale w przyszłym tygodniu, wesele na weekend, nie ma czasu :) Wracam do pracy, miłego :)
@Elsenar: Ja zostawiam ostatnią wiadomość pisaną na poważnie, bo to nie miejsce na takie rzeczy. Myślę że się przyda również do podejmowania decyzji finansowych czy inwestycyjnych, do tego trochę tu o Konfie będzie, a pewnie na ich elektorat się pisałeś? No to tu się dowiesz czegoś nowego w tym temacie:)
A więc jeśli ufasz we wszystko co mówi np. Konfederacja, sytuacja wygląda tak. Razem z elektoratem jesteś na poziomie tej
@Elsenar: A, właśnie, zapomniałem, trochę oczywiste. Żelazna zasada. Nigdy nie kupuj SSP, szczególnie tych z wig20, niezależnie czy to hossium czy bessium. Shortowanie jest ok. Generalnie chodzi o to, że żeby spółki będące monopolistami na swoich rynkach nie potrafiły zarabiać, to jest to albo szczyt głupoty, albo.. szczyt sprzedajności. Trend tu jest jeden, muł i piach, żeby mógł je wykupić kapitał zagraniczny. Grając na wzrosty grasz przeciwko "grubemu", a wiesz
@ObiektywnyKomentarz wielkie dzięki za ten post, poświęciłeś masę czasu, doceniam. Konfederacja straciła w moich oczach na tyle, że więcej na nich już chyba nie zagłosuje, latka foliarzy i dziwaków pozostanie z nimi do końca, będzie jak kotwica. Po cichu liczę że osoby typu Bosak, Berkowicz, Mentzen założą w przyszłości własną partię, może z Jakubiakiem, odcinając się od Brauna, K-----a i niestety Dziambora, który dał popis ostatnio u Mazurka twierdząc, że żadnej
@Elsenar: Jak ktoś kompletnie nie ma o niczym pojęcia, to by od razu znegował. Ale PiS i PO (które de facto powstały z jednej partii AWS) to jest to samo co zjednoczona lewica i konfederacja. Nie licz na tych 3. Pomyśl tak: cały sejm to jedna firma, firma z NCI która nic nie produkuje tylko rzuca ESPI marzeń, ludzie się łapią, a potem zostają na hakach ;) I tak w
Dobre porównanie odnośnie NC :) Jednak nie generalizował bym do końca, są ludzie którym naprawdę zależy na dobru ogółu, tylko ich głosy są zagłuszane pieprzeniem populistów, głupi naród idzie za tymi, którzy lepiej potrafią się sprzedać :( Zwycięzcy piszą historię, na szczęście Lechu jest teraz szczytem żenady i raczej nie będą o nim w superlatywach pisać historycy. Odnośnie masek to pełna zgoda, jaki problem kilka razy w tygodniu założyć maseczkę, przecież nie
@Elsenar: Wszystko zależy od tego co wyniknie z dzisiejszych działań, czy czeka nas chlew dowiemy się pewnie jutro. Ale protesty to na pewno coś co zaplanowała nasza władza. W ten sposób jeden pretekst wystarczy by ogłosić stan wojenny lub cokolwiek innego. A no i wiadomo mi też nigdy nie wierzyć na słowo - nigdy nie wiesz czy nie kłamię, albo czy sam nie jestem zmanipulowany inaczej (każdy jest zmanipulowany, bez
@ObiektywnyKomentarz: 1Polska Ruch Oddolny to była inicjatywa obywatelska, a po tym jak został zinfiltrowany a główne osoby zastraszane to w porę lider ugrupowania go rozwiązał zanim przejęły to służby. Do 1Polska należało 2 podejrzanych wtedy o agenturę liderów obecnych protestów w Warszawie. Tutaj jak widać nie było mądrego & niezależnego by te ruchy protestujących rozwiązać - sztucznie napędzona i nadmuchana machina wprawiona w ruch ;)
@Elsenar: Krążą słuchy, że rząd w Irlandii jest w trakcie opracowywania kolejnych stopni całkowitego lockdownu - 6, 7, 8, 9, 10 - będzie godzina policyjna i zakaz wychodzenia po 22:00; sklepy, apteki będą zamknięte, autobusy nie będą jeźdźić po 10. No i to jest sygnał ;) Pozostaje być "dobrej myśli" że po Irlandii będzie Polska.
Do tej pory dość wyraźne sygnały o chęci przeprowadzenia drugiego lockdownu dawały: Irlandia, Australia, Anglia,
Mam bardzo dobrą informację. Dziś, dosłownie przed chwilą, podpisaliśmy umowę na dostawę 80 tys. dawek leku remdesivir, leku, który ma zastosowanie w leczeniu stanów zaawansowanych związanych z COVID-19. [...] -wskazał szef MZ.
Cena remdesiviru to, jak ustalił Gilead, 390 dolarów za fiolkę dla "państw rozwiniętych" na całym świecie. Z kolei dla prywatnych firm ubezpieczeniowych w USA koszt leku za fiolkę ma wynosić 520 dol. - informuje CNBC.
@Elsenar: Zdaje sobie sprawę że to pingowanie jest natarczywe, ale wysłuchaj :P Skoro ogarniasz o co chodzi z opryskiem, to myślę z bardziej zwariowanymi makro-teoriami popartymi logiczną argumentacją też jakąś tam lampkę zapalą. Ja dopiero powoli przyswajam tę wiedzę żeby weryfikować przyszłościowe sygnały. Poświęć 2h i uważnie obejrzyj te materiały. Większość z tych rzeczy o których mowa dzieje się naprawdę, można je samemu zweryfikować. A to oznacza, że można wyprzedzić
@Elsenar: Zrobiłem spore postępy świadomościowe od ostatniego czasu. Na początek zacznijmy z tym, że na Słowacji wczoraj ogłosili, że testy będą wykonane każdemu (no, mogą sobie mowic że 10+). Słowacy pójdą na wojnę domową chyba wcześniej od Polaków, co jest dość ciekawym zaskoczeniem bo jesteśmy dwoma bardzo podobnymi krajami, oba w 90%+ zajęte przez masonerię i to u nas miało się to zaczynać. Generalnie są świadectwa różnych osób, że aluminium &
Tu król największej mafii na świecie odradza najprostszą formę walki z systemem: masowe niepłacenie podatków. Wspomina coś o przestrzeganiu prawa. A przecież Watykan sam... http://prntscr.com/v1pou9 ( ͡°͜ʖ͡°)
#gielda
Proszę w miarę chęci i wolnego czasu o systematyczne typy do rozważenia.
Wszedłem dzisiaj spekulacyjnie w CORMAY i Borute, chociaż mam wątpliwości co do Boruty, ale z trendem się nie dyskutuje, mam nadzieję, że nie za późno :)
Pozostaje polowanie na ESPI w grzanych spółkach :)
Tak jak mówiłem, po październiku polskiego wig-covid może spotkać wariant rolników, a jak będzie, no cóż, trzeba czekać na nowe sygnały.
No i dodam, że nie ma sensu obserwować mnie czy kogokolwiek w tym czy innym ścieku, gdzie nawet nie można przedstawiać prawdy taką, jaką jest. One
1) Protestujący 10.10 lub 24.10 = Zaganiane przez władzę (już od stycznia-są dowody) baranki prowadzące Polaków na r--ź. Już niedługo w mediach zachodnich może być, że "Polacy sami sobie podpalili kraj" (mimo, że zrobią to najemnicy w czasie trwania protestów). Już była jedna cudzoziemka, co
W lekturę się zagłębie, ale w przyszłym tygodniu, wesele na weekend, nie ma czasu :)
Wracam do pracy, miłego :)
A więc jeśli ufasz we wszystko co mówi np. Konfederacja, sytuacja wygląda tak. Razem z elektoratem jesteś na poziomie tej
Konfederacja straciła w moich oczach na tyle, że więcej na nich już chyba nie zagłosuje, latka foliarzy i dziwaków pozostanie z nimi do końca, będzie jak kotwica. Po cichu liczę że osoby typu Bosak, Berkowicz, Mentzen założą w przyszłości własną partię, może z Jakubiakiem, odcinając się od Brauna, K-----a i niestety Dziambora, który dał popis ostatnio u Mazurka twierdząc, że żadnej
Jednak nie generalizował bym do końca, są ludzie którym naprawdę zależy na dobru ogółu, tylko ich głosy są zagłuszane pieprzeniem populistów, głupi naród idzie za tymi, którzy lepiej potrafią się sprzedać :(
Zwycięzcy piszą historię, na szczęście Lechu jest teraz szczytem żenady i raczej nie będą o nim w superlatywach pisać historycy.
Odnośnie masek to pełna zgoda, jaki problem kilka razy w tygodniu założyć maseczkę, przecież nie
Źródło: https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/lek-remdesivir-walczacy-z-koronawirusem-ile-kosztuje-cena-wedlug-koncernu-gilead/hlhecfv
Na początek zacznijmy z tym, że na Słowacji wczoraj ogłosili, że testy będą wykonane każdemu (no, mogą sobie mowic że 10+). Słowacy pójdą na wojnę domową chyba wcześniej od Polaków, co jest dość ciekawym zaskoczeniem bo jesteśmy dwoma bardzo podobnymi krajami, oba w 90%+ zajęte przez masonerię i to u nas miało się to zaczynać. Generalnie są świadectwa różnych osób, że aluminium &
https://www.bankier.pl/wiadomosc/Papiez-Trzeba-placic-podatki-to-obywatelski-obowiazek-7983368.html
Tu król największej mafii na świecie odradza najprostszą formę walki z systemem: masowe niepłacenie podatków. Wspomina coś o przestrzeganiu prawa. A przecież Watykan sam... http://prntscr.com/v1pou9 ( ͡° ͜ʖ ͡°)