Aktywne Wpisy
belfegorrrr +530
#sasiedzi nie wiedziałem, że powoduje wzajemną dezorganizację parkując na ogólnodostępnym miejscu na parkingu wspólnoty xd
gymw8nhnzd +96
Izuniu (@izadamczyk #izadamczyk #izaadamczyk Iza Adamczyk) to jeszcze raz ale powoli:
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Nie chcesz pracować na etacie, tylko we własnym "biznesie" ale jednak dostajesz od firmy tygodniówki i cieszysz się ze dostałaś ja dzień wcześniej? Nie chce być tym, który przekazuje złe informacje ale cos mi to przypomina obrzydliwe zatrudnienie...
Oczywiście ocenzurowana 3 cyfrowa kwota najprawdopodniej z 1 na początku ( ͡° ͜ʖ
Cała są sytuacja z Koronowirusem i sytuacja w służbie zdrowia jest, lekko mówiąc tragiczna i nieprzemyślana.
Słowem wstępu.
Na samym początku roku wielka panika na świata bo Włochy ledwo dają sobie radę, a z drugiej strony zachwyt nad Chinami że budują szpital w 14 dni.
W Polsce oficjanie, powolutku zakażenia rosły z tygodnia na tydzień - można powiedzieć że książkowo, każdy spodziewał się co będzie na jesień - "druga fala". Po przeczytaniu posta różowego @Czubata, przyszła mi na myśl pewna refleksja:
Skoro każdy widział że będzie jazda w służbie zdrowia, a jednocześnie wiele firmy produkcyjnych miało dużo mniej zamówień w czasie pandemi, to czemu nikt z rządu nie wpadł na pomysł zamówienia z polskich firm, budynków szpitalnych "jednorazowych" i stworzeniu szpitali tylko dla chorych na przedmieściach większych miast? Ja wiem że to kosztuje, ale pogromy wspierające upadające firmy i bezrobotnych też kosztuje.
Jestem ekspertem z internetu i wydaje mi się że takie coś było by całkiem sensowne.
#covid19 #sluzbazdrowia #szpital
Szkoda tej polski, ( ͡° ʖ̯ ͡°)