Wpis z mikrobloga

Mireczki, kilka razy na wykopie widziałem prośby początkujących programistów (takich jak ja) z prośbą o ocenę ich aplikacji. Ja też się uczę, dlatego postanowiłem się zarejestrować i chciałbym was prosić o to samo - o sprawdzenie i o informacje co można zrobić lepiej. Być może, że wasza pomoc umożliwi mi znalezienie pracy w przyszłości.

Napisałem prosty, anonimowy czat, w którym pokojami jest wasza lokalizacja GPS. Główna idea polega na tym, że można nadawać wiadomości do odbiorców w promieniu 3 kilometrów. Aplikacja działa trochę jak CB radio, ale przez internet.

Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek opinie czy to w ogóle działa, czy ma szansę się przydać, np. ludziom spod tagu #motoryzacja, gdzie czasem stoi się w korku i fajnie byłoby się dowiedzieć od kogoś z okolicy (kto też stoi w korku?) co się stało na drodze - wtedy wystarczyłoby się tylko połączyć z innymi ludźmi z okolicy (na podstawie swojej lokalizacji) i zapytać o to czy jest sens jechać objazdem.

Długo myślałem nad jakąś sensowną nazwą i póki co aplikację zarejestrowałem pod domeną hejtam.pl - w sensie, że można do kogoś powiedzieć "hej" i zacząć rozmowę xD

PS. jak ktoś się połączy z siecią, to na mapie powinniście zobaczyć pinezkę z jego lokalizacją. Możecie się manualnie podłączyć obok niego, albo skorzystać z autolokalizacji.

Dajcie znać jak poszło i nic nie zepsujcie! ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 4