Wpis z mikrobloga

#comarch #erp #sysadmin
Jak tam nowa poprawka do XL już wgrana?
W wersji 2020.2.0 przy konwersji bazy niedosc że w------i funkcje AtrWartoscDecimal to jeszcze poleciały triggery blokujące dokumenty do edycji. Efekt? Dwóch operatorów mogło w tym samym czasie edytować ten sam dokument, czy bilans stanu czy jeszcze co innego ( ͡º ͜ʖ͡º) w któryś dzień w ciągu dnia w-----l mi taki deadlock że cała baza stanęła na chuju XD
No i wydali hotfixa 2020.2.1...

Ja p------e, kto tam k---a pracuje to nie mam pytań...
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Immortale @Karbon315 btw hotfix to jezcze pikuś,bo prostego bata napisze i wrzucę przez gpo. A teraz wyobraźcie sobie instalować XL na 80 końcówkach (ci idioci nawet paczki msi nie udostępniają)
Genialny erp XD
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@korni007: Polska myśl informatyczna - byle dalej od tych diablów. Chociaż jestem pełen podziwu dla handlowców którzy potrafią sprzedać ERPa i do tego jakiś tłusty serwer z 250 GB+ RAM i licencjami SQL Server żeby działało bo ERP od comarcha to konieczność XD
  • Odpowiedz
  • 2
@Koliat weź k---a nie mów mi nawet. Mam to na VMce, i 64GB Ramu, będziemy zamawiać albo następne 64GB,albo do 256. Baza na ssd, a muli to wszystko jak jasny c--j. Szkoda gadać....
  • Odpowiedz
@open-alpha: Obawiam się że w latach 2000' chyba mało kto myślał o tym jak bardzo zinformatyzuje się świat i na ile powinno się planować wdrożenie oprogramowania maksymalnie - tak żeby np. za 10-15 lat być gotowym na modernizację. Stąd takie a nie inne decyzje, no ale już czas na zmiany
  • Odpowiedz
tak żeby np. za 10-15 lat być gotowym na modernizację.

@Koliat: to było wdrażane z 2-3 lata temu kiedy robiłem w szpitalu na helpdesku... Właśnie według tego planu 10 letniego. Z infomedici którą zmieniali bo urząd marszałkowski dawał dotacje...
  • Odpowiedz
@korni007: ponoć na najnowszej wersji często ludzi wypieprza na końcówkach xd s--------i też ponoć wsparcie od libraoffice i nie da rady eksportować dokumentów ponoć np. Exelowskich. Tylko open office lub ms office lol
  • Odpowiedz
  • 1
@spayker te hotfixy do tej wersji to katastrofa, nasz partner odradził nam dalsze updaty 2020 i mamy od razu podnieść do 2021. Póki co nam sie nie pali, bo z-------l mamy, ale generalnie porażka, reindeksacje bazy trzaskam co noc, bo fragmentacja indeksow typu rezerwację czy bilans stanu towarow potrafi w ciągu kilku godzin używania programu w-----c 99% fragmentacji indexu XD
Kompletacja towaru pow. 100sztuk to patologia, procedura zajeżdża całego sqla, i
  • Odpowiedz