Wpis z mikrobloga

@lucaseq: Rogue ma pecha z grupą. Ale MAD byli tragicznie wręcz, więc nie wiązałbym ich gry z siłą regionu. Rogue grało coraz lepiej pod koniec splitu, ale G2 wrzuciło wyższy bieg i wygrało. Fnatic to niewiadoma. Oni potrafią zagrać mistrzostwo, albo być gorsi od MAD
@lucaseq: Jankos chwilę się przestawiał na Voli i Setta. Ale od drugiej połowy splitu gra bardzo solidnie. Perkz, trudno ocenić, co siedzi w jego głowie. Był zżyty z ojcem, który zmarł stosunkowo niedawno. Ja tam pretensji do niego nie mam. Ale rzeczywiście najsłabsze ogniwo z G2 w tym momencie. Może będzie forma na Worldsy
@lucaseq: spójrz jeszcze na to, że jednak ten ostatni split LEC był rozgrywany online, co mogło delikatnie faworyzować nowe drużyny i niedoświadczonych zawodników. Jednak starzy wyjadacze, mówię tu o G2 i Fnatic, mają tutaj ogromną przewagę jeśli chodzi o granie na scenie.
Perkz, trudno ocenić, co siedzi w jego głowie. Był zżyty z ojcem, który zmarł stosunkowo niedawno. Ja tam pretensji do niego nie mam. Ale rzeczywiście najsłabsze ogniwo z G2 w tym momencie. Może będzie forma na Worldsy

@wiecznylowcaumyslow: Perkz jest zwyczajnie typowym midem, który jest przyzwyczajony do tego, że jego postacie mają mechanizm ucieczki, albo ich zadaniem jest włożenie rotacji skilli w odpowiednim momencie w odpowiednią postać i mogą zginąć. W
@TenebrosuS: Trochę się z tym zgadzam, z drugiej strony nie wiedzieliśmy dotychczas jak Perkz radził sobie na takich specyficznych ADC, bo zawsze meta była inna (Kaisa i Xayha, magowie, yasuo). Jest on dobrym graczem i sadzę, że stać go na więcej. Ale polecam obejrzeć voicecomy jak mu psycha siadała. Przepraszał cały czas itd. Jankos potrafi się dostosować. Każą mu grać świnią to gra, Kha'zix czemu nie. Tylko musi potrenować. Ogarnięcie Setta
@wiecznylowcaumyslow: @TenebrosuS: perkz to ostatni gracz w G2 o którego bym sie martwił XD znajda mu picki i będzie je grać do tego ma szeroka game postaci z mida. On sie wywinduje jak w zeszłym roku. Problemem moze być Jankos bo mimo, ze jest mądrym graczem to ma champ pool tragiczny pod te metę i będzie dymany.
@G4SHI: @wiecznylowcaumyslow: @TenebrosuS: G2 przegrało wszystkie gry grając magiem na bocie na worldsach 2019 jeżeli się nie myle więc nie nastawiałbym się na pojawienie się tam syndry/orianny/czegokolwiek

Prawda jest taka, że obecnym win condition tej drużyny to Caps, bo forma Perka i MikyX pozostawia wiele do życzenia. Jestem ciekawy starcia na botlane TL, niby NA, niby śmiechy bo #!$%@? ale ten bot nie jest zły, to samo bot Suning.