Siema Mirki, Kupiłem jakiś czas temu samochód w Finlandii do pracy i chciałbym zwieźć to auto oraz przerejestrować na polskie blachy. Czytałem że potrzebuje przetłumaczone dokumenty oraz umowę kupna samochodu tylko jest taki problem ze w Finlandii dowód rejestracyjny jest na papierze i otrzymuje się dwie części - techniczna oraz zgłoszenie zmiany właściciela gdzie zostały moje dane wpisane i nie mam nic innego. ( Z tą drugą strona nowy kupujący idzie do stacji diagnostycznej i za parę euro można przerejestrować właściciela oraz wyrobić nowe papiery)
Jeśli przetłumacze dowód rejestracyjny oraz tą drugą część mogę zarejestrowac w Polsce samochód bez problemów? (Wiem o całej reszcie, przeglądy itd) #samochody
Kupiłem jakiś czas temu samochód w Finlandii do pracy i chciałbym zwieźć to auto oraz przerejestrować na polskie blachy. Czytałem że potrzebuje przetłumaczone dokumenty oraz umowę kupna samochodu tylko jest taki problem ze w Finlandii dowód rejestracyjny jest na papierze i otrzymuje się dwie części - techniczna oraz zgłoszenie zmiany właściciela gdzie zostały moje dane wpisane i nie mam nic innego.
( Z tą drugą strona nowy kupujący idzie do stacji diagnostycznej i za parę euro można przerejestrować właściciela oraz wyrobić nowe papiery)
Jeśli przetłumacze dowód rejestracyjny oraz tą drugą część mogę zarejestrowac w Polsce samochód bez problemów? (Wiem o całej reszcie, przeglądy itd)
#samochody