Wpis z mikrobloga

Mireczki, jaki sprawdzony, PROFESJONALNY hosting polecicie z którego nie będe musiał uciekać znowu za rok czy dwa? Nazwa.pl odpada z wiadomych względów, obecnie jestem na linuxpl.com w opcji WPRO (cyber_folks) ale czas wczytywania stron to jest jakieś nieporozumienie. Hosting ma być na kilka sklepów prestashop. Łącznie z mailami potrzebuję trochę ponad 100GB dysku.
#pytanie #hosting #informatyka #prestashop
  • 46
@lilasm: a wprowadzili zabezpieczenia o których napisałem? Skoro adresy IP są współdzielone w tych firmach i wielu klientów hostingowych może wysyłać wiadomości z tego samego adresu IP, to przecież zabezpieczenie SPF jest nie wystarczające, bo określa tylko z jakiego adresu IP można wysłać maila. Bez zabezpieczenia DKIM użytkownicy na serwerach w dhosting i mydevil mogą sobie bez problemu spoofować między sobą przy wysyłaniu poczty, podszywając się pod każdy adres obsługiwany na
@statdev na serwerach MyDevil.net nie ma możliwości podszycia się (wysyłki wiadomości e-mail) pod domenę innych użytkowników. Jesteśmy w 100% zabezpieczeni przed jakąkolwiek możliwością spoofowania wysyłki wiadomości e-mail.
@MyDevil: Zdecydowałem się na MyDevil na MD4 i zobaczymy :) Póki co po pierwszych testach jest bardzo dobrze. Presta testowa śmiga aż miło patrzeć. Imapsync na serwerze bardzo przydatny. Zobaczymy jak będzie dalej jak już przeniosę docelowe sklepy ( ͡° ͜ʖ ͡°)