Aktywne Wpisy
GoodLikE +206
Kupiłem se samochód. Ford Fusion 2.0 EB Titanium. Pół roku szukania i znalazłem go "pod nosem". Mirki pijcie ze mno kompot!
#chwalesie #motoryzacja
#chwalesie #motoryzacja
SARS-Cov2 +30
Przypomne tylko wszystkim obużonym że Izrael walczy z terrorystami, którzy 7 pazdziernika zabili setki obywateli Izraela. Izrael ma pełne prawo do obrony swojej niepodlełości i suwerenności. Wolontariusze wiedzą z jakim ryzykiem związane są ich działania w strefie operacji wojskowej. Psy szczekają karawane jedzie dalej #izrael
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#emigracja #podatki
@Davidozz:
https://www.citizensinformation.ie/en/social_welfare/irish_social_welfare_system/social_assistance_payments/residency_requirements_for_social_assistance_in_ireland.html
W praktyce - niestety NIE szybko, bo musisz tu żyć lub planować życie na stałe.
Ale zwróć uwagę, że to nie o to w twoim przypadku chodzi - musisz zapewnić, że NIE będziesz uznany za rezydenta w Polsce, a nie że zostaniesz uznany za takiego w Irlandii, a to kwestie niezależne od siebie.
@Davidozz: Irlandia i UK mają wbrew temu artykułowi wyłączenie z progresją - tak myślałem, bo takie założenia są w umowach między tymi krajami a Polską. Jednak konwencja MLI to zmienia.