Wpis z mikrobloga

Mirki doradźcie co zrobić.
17 listopada mam już w teorii mieć dostęp do #swiatlowod z projektu POPC Aktualnie korzystam z usług #orange i raczej nic się w tym temacie nie zmieni.

Moje połączenie wygląda tak:

W jednym pokoju stoi Funbox 2.0 podłączony do komputera stacjonarnego + jest połączony z dekoderem do telewizji
Z Funboxa idzie dłuugi kabel i jest podłączony nim Totolink N300RT
Totolink robi dodatkową sieć Wifi + idzie podłączenie do mojego komputera ( dodatkowa sieć Wifi bo zasięg z głównego routera był b.słaby w tym miejscu)

No i teraz się zastanawiam jak najlepiej rozwiązać sprawę tej dodatkowej sieci WiFi.
Wątpię, że przy zmianie na Funboxa 3.0 zasięg zrobi się nagle na tyle dobry, żeby mieć w tym miejscu zadowalający wynik.
Totolink N300RT z tego co się orientuje ma porty max 100 więc zaniżał by sporo prędkość internetu dla drugiego komputera po kablu.

Lepszym rozwiązaniem by było połączenie w przyszłości głównego routera tym dłuższym kablem prosto do drugiego komputera + dokupienie jakiegoś WiFi Extendera czy jednak jakiś lepszy router i podłączenie jak wcześniej? Wolałbym jednak żeby ten zasięg i prędkości Wifi były zadowalające, dlatego martwię się o tego extendera

#swiatlowody #internet #router #komputery
  • 4
@Mezir: Dzięki :). Tylko w takim przypadku wzmacniacz chyba okazał by się już zbędny, bo połączyłbym C6 z Funboxem 3.0 ( to jest sam róg mieszkania, gdzie chciałbym żeby zasięg WiFi szedł jak najbardziej w kierunku reszty działki)