Wpis z mikrobloga

Myjecie swoje auta na dwa wiadra? Zastanawiam się czy ma to sens w przypadku 3-letniego auta (bez korekty). Trochę zachodu jest z tym (myjnia samoobsługowa) i nie wiem czy jest jakaś różnica w stosunku do wiadra z Dirt Guard i dwóch rękawic.

#cardetailing #detailing
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ostatni-wolny-login: Oczywiście, że ma sens, tak samo jak i 20 letnie auto, chyba że to jakiś gruz typu dacia. Jeśli masz trudno z warunkami do takiego mycia to poczytaj o rinseless. Niedawno mnie ten temat zainteresował i właśnie do mnie dotarła buteleczka Ech2o. Plan jest taki - bezdotyk jako prewash, a potem do garażu podziemnego na rinseless i osuszenie.
  • Odpowiedz
@ostatni-wolny-login: Ogólnie poszukaj jakiejś taniej i nienajgorszej myjni ręcznej u siebie w mieście. U mnie np. jest „detailing” który mycie zewnętrzne robi za 20 zł ( ͡° ͜ʖ ͡°)- I nie ma dramatu. Przy takiej konkurencji na rynku to powoli się nie opłaca myć samemu XD
  • Odpowiedz
@Shirako: e tam, zawsze sie oplaca. Jak ktos myje auto czesto bo chce zawsze miec czyste auto (ja myje raz na tydzien i po kazdym wiekszym zabrudzeniu) to raczej nie bedzie placil 20 zl co tydzien.
@ostatni-wolny-login: Na bezdotyku bardzo fajnie sie myje, jedziesz w porze gdy nikogo nie ma i lecisz. Bierzesz tylko chemię ze sobą i ręczniki. Natomiast jeżeli już masz sporo rys to może i
  • Odpowiedz