Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
Testosteron również powoduje wypadanie włosów, nie tylko DHT

wrzucam jeszcze raz, bo jak słusznie zauważył @JohnyL wkradł mi się jeden istotny błąd wcześniej ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Większość ludzi walczących z łysieniem nie zdaje sobie sprawy, że DHT nie jest jakoś wyjątkowo przystosowane do siania spustoszenia we włosach. Wypadanie włosów powoduje każdy androgen, po prostu DHT ma wyjątkowo wysokie powinowactwo do receptorów androgenowych w skalpie, kilka razy wyższe niż testosteron. Trzeba mieć na uwadze fakt, że poziomy testosteronu mamy w organizmie kilka razy wyższe niż DHT, dlatego pomimo jego słabszej androgenności także trzeba go uwzględnić i podjąć odpowiednie działania.

Sam finasteryd obniża DHT o 70%, ale całościowa ilość "obrażeń" zadawanych przez androgeny zmniejszaja się jedynie o połowę.

Ostatnią rzeczą jaką byśmy chcieli robić byłoby ustrojowe zbijanie poziomów testosteronu, dlatego w grę wchodzą tylko miejscowe rozwiązania i tu mamy do wyboru 3 środki:

-RU58841
-fluoridil
-CB-03-01

Są to wszystko antyandrogeny, ich mechanizm jest inny niż w przypadku fina czy duta, nie wpływają one na enzym 5-alfa reduktazę i nie hamują konwersji teścia w DHT tylko łączą się z repceptorami androgenowymi w skórze głowy, uniemożliwając przyłączenie się do nich cząsteczek testosteronu i pozostałych ilości DHT których nie zbił fin/dut.

Z trójki wyżej wymienionych związków RU58841 wydaje się najsilniejszy, chociaż także najmniej bezpieczny, bo to jedynie środek badawczy, który co prawda jest znany i stosowany na własną rękę na zachodzie od kilkudziesięciu lat, to nie ma on żadnego zatwierdzinego profilu bezpieczeństwa, ale opierając się na bro-science można stwierdzić że jest raczej dobrze tolerowany, w dodatku jest w normalnej cenie, jeden mirek z wykopu będzie niedługo miał proch RU prosto z fabryki po taniości, więc będzie można to nabyć po cenie nie większej niż przeważająca część ludzi płaci za fina.

Fluoridil - jeszcze o nim zbyt wiele nie czytałem, ale z tego co wiem działa, jest bezpieczny, droższy od RU, chociaż może też da znaleźć się jakieś dobre źródło taniego prochu, na razie nie szukałem.

CB-01-01 - nowa droga substancja (cena to około dwukrotność ceny RU) , która za parę lat ma szansę przejść do mainstreamu, gdyż kilka dni temu FDA zatwierdziło prepraty zawierające CB w niskim stężeniu do leczenia trądziku. Niestety wydaje się także znacznie mniej skuteczna w porównaniu do RU58841.

Połączenie fin/dut + RU/Fluoridil/CB będzie bardzo skutecznie ograniczać destrukcyjne działanie androgenów w skalpie i stowrzy dobre warunki do odrostu włosów, które można do wzrostu stymulować przy użyciu minoxidilu i/lub stemoxydyny oraz wykonując mikronakłówanie dermarollerem albo lepiej dermastampelem

Na koniec artykuł gościa, który w ostatnich latach wypromował RU i zrobił eksperyment gdzie zbił dutem DHT do pozoiomów bliskich zeru biorąc jednocześnie duże ilości teścia i pomimo tego obserwował bardzo dużą utratę włosów.

https://moreplatesmoredates.com/testosterone-causes-hair-loss/

#lysienie #zakola #wlosy #niebieskiepaski #gruparatowaniapoziomu #wychodzimyzprzegrywu
Towarzysz_Pawulon - Testosteron również powoduje wypadanie włosów, nie tylko DHT

wrz...
  • 38
@Towarzysz_Pawulon: jak Ci się podoba, to gól się na buzz cut, teraz to popularne jest, co trzeci młody jak wychodzi ze szkoły jest obcięty na buzz cutt, ja sam teraz obcinam się na krótko - tak na 1.5cm i jest elegancko
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@vegetator21: Ja miałem norwood 3. Teraz mam 1-1,5. Nie dało się zejść do norwood 0. Ale i tak jestem zadowolony bo przy dłuższych włosach nie widać w ogóle, że jest coś nie ok. Już kilka osób mi mówiło, że mam o wiele lepsze włosy.
Zbieram się od dłuższego czasu na napisanie szczegółowego postu o moim przeszczepie. Tam opisze wszystko dokładnie.
  • 0
@Renifer60: miejscowo też choćby dlatego że to wnika przez skórę, ale z drugiej strony zakola postarzają dużo bardziej

No i skórę też da się bardzo odmłodzić stosując kilka rzeczy o których przeciętni Polacy mają takie pojęcie jak i o RU ( ͡º ͜ʖ͡º)
kilka rzeczy o których przeciętni Polacy mają takie pojęcie jak i o RU ( ͡º ͜ʖ͡º)

@Towarzysz_Pawulon: który jest bajką, a ty mimo że byłeś sceptyczny to nagle uwierzyłeś po tym jak fin ci nie siadł wierząc w to czytając przychylne materiały.
  • 0
@Renifer60: ja tylko twierdziłem że nie jest to tak skuteczne jak fin i tyle, nadal to podtrzymuję

Finasteryd mi nie siadł, bo mam uboki ale biorę nadal i nawet zauważam chyba nowe baby hair na skroni ale to może mi się tylko wydawać

Jest tysiące rzeczy, które są scamem i które zostały wyjaśnione, ale nawet najwięksi przeciwnicy RU nie twierdzą że to nie pomaga (przynajmniej jeśli chodzi o ludzi udzielających się
@Towarzysz_Pawulon: ci na yt równie dobrze mogą być opłacani i wciskają taki kit ludziom. To tak działa, że wiele opinii w internecie jest opłacanych i nie jest to widoczne.

RU może sobie pomagać, ale zysk jest znikomy że nie warto się za to zabierać.

Te baby hair mogą być też objawem dalszego postępowania :/ to za krótki okres wg mnie żeby takie coś mogło się zacząć. Może chociaż te uboki ci
  • 0
@Renifer60:

Bez przesady gianci tacy jak loreal czy garnier nie są w stanie wypromować swoich produktów takich jak stemoxydyna na tych forach, reddicie i yt, a myślisz że jeden mały sklep (bo tylko on sprzedaje RU od dłuższego czasu) w dodatku działający nielegalnie jest w stanie stworzyć bańkę informacyjną która obejmuje fachowe fora na całym świecie, a nawet wykop xD

RU działa i tyle, nie jest to nic dziwnego szczególnie że
@Towarzysz_Pawulon: ru pojawił się na wykopie po tym jak typ wprowadził post który jest niespójny, ale zyskał na popularności, bo dużo tu pelikanów. Robi zamówienie grupowe, a jednocześnie wspomniał coś że był przypadek gdzie lek nie działał przez warunki transportowe :)

CB wchodzi na rynek. RU nie wchodzi od 40 lat? Może profolan to też niezatwierdzone witaminki?

Na forach najczęściej siedzą pasjonaci w różnych dziedzinach, więc analogicznie tutaj będzie podobnie że
@Towarzysz_Pawulon: aha, giganci nie potrzebują aż tak czarować ludzi, bo legalnie mogą ich oszukiwać. Producenci RU bez desperatów nie mieliby szansy zaistnieć. Większość nawet w oficjalne środki nie wierzy,co dopiero w jakieś RU. To jest trudniej zareklamować i bez relacji podobno zwykłych użytkowników nie byłoby zainteresowania.
  • 0
@Renifer60: Wiem, że wykopki to pelikany o czym świadczy to, że jego wpisy które wyglądały jak reklamy garnków za 50k zbierały po kilka tysięcy plusów, a mój w którym zawarłem wiedzę znaną w Polsce jedynie nielicznym otrzymał 2 xD Tym niemniej nie mam nic do typa, może coś tam na tym zarabia ale też nie wiadomo jak wiele.

CB weszło na rynek bo jest bezpieczne zaś RU na pewno ma zły
  • 0
@Renifer60: właśnie ten wpis jest o tym, że to nie ma blokować tylko dht, bo wtedy rozsądniej byłoby po prostu wziąć miejscowy finasteryd

RU zastępuje androgen i w ten sposób chroni włosy jednocześnie orzed pozostałym DHT i całym testosteronem, którego w lekkim stopniu stosowanie fina nawet podbija