Wpis z mikrobloga

@ziemba1: a ty chyba rozróżniasz wady, które skazują człowieka na cały życie pod czyjąś opieką od innych, co nie? Niektóre nie mają większego wpływu na jakość życia, a niektóre skazują człowieka na życie w ciągłej agonii.

Poza tym, jestem zdania, że to wciąż do matki powinno należeć ostatnie zdanie, bez różnicy w jakim stanie jest płód do pewnego okresu.
@waro: żaden inwalida z którym rozmawiałem nie chce się zabic i wielu z nich jest bardzo samodzielnych - wiec rozumiem że utylizacja inwalidów jest spowodowana tylko rachunkiem ekonomicznym i twoją wygodą.

@ziemba1 aborcja eugeniczna to pomysł wprowadzony w życie wyłącznie przez Hitlera więc jakbyśmy nazywali ich nazistami to byłoby o wiele trafniejsze niż nazywanie każdego nie socjalistę i nie progresywiste faszystą
@waro: Skoro według Ciebie matka ma prawo decydować o zabiciu dziecka, bo to jej ciało, to tak samo ja mogę decydować o swoim portfelu i nie chcieć, by podatki były przeznaczane na utrzymanie morderców i gwałcicieli w więzieniach?

W końcu chyba nawet ktoś taki jak Ty uważa, że życie przestępców nie jest ważniejsze, niż życie niewinnych dzieci, więc czemu można zmuszać ludzi na płacenie przestępców, tylko dlatego, że w zakładach karnych
żaden inwalida z którym rozmawiałem nie chce się zabic i wielu z nich jest bardzo samodzielnych

@ArpeggiaVibration: Super, dowód anegdotyczny, problem więc nie istnieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Oh,wait...

- https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/wielka-brytania-juliet-flower-chce-dokonac-eutanazji-na-corce/d5qs7kf
- https://polskatimes.pl/belgia-24letnia-kobieta-dostala-zgode-na-eutanazje-ma-dosc-walki-z-depresja/ar/3913577
- https://deon.pl/kosciol/holandia-29-latke-poddano-eutanazji-cierpiala-min-na-depresje-za-5-dni-bede-w-niebie-ze-swoja-matka,467555

wiec rozumiem że utylizacja inwalidów jest spowodowana tylko rachunkiem ekonomicznym i twoją wygodą.

@ArpeggiaVibration: Nie, po prostu myślę realnie i nie popadam w jakąś prawacką hipokryzję o znaczeniu życia jako szczególnego
@waro: Powiedziałbyś temu chłopakowi, że jego matka powinna mieć prawo do zabicia go, bo Ty uważasz inaczej, niż ofiara aborcji, że aborcja jest ok?

https://pl.aleteia.org/2019/05/02/w-trakcie-aborcji-stracil-nogi-musze-zyc-z-wyborem-kogos-innego/

Śmieszne jest, że lewica ceni bardziej życie morderców, niż niewinnych dzieci, bo czują większą bliskość z mordercami i gwałcicielami, niż z bezbronnymi dziećmi. Fajnie, że krytykujesz Konfederatów, a jak ktoś krytykuje nazistów i komunistów za wprowadzenie w Polsce prawa do zabijania dzieci, to Ty się oburzasz,
Roger_Casement - @waro: Powiedziałbyś temu chłopakowi, że jego matka powinna mieć pra...
Nie misiu, życie dziecka jest zależne od jego matki, a ja chciałbym by dzieci rodziły się w rodzinach, które chcą je przyjąć na świat.

@waro: a od ojca to juz nie jest zalezne? co ty #!$%@?. co wtedy jak ojciec chce a matka nie chce.
Powiedziałbyś temu chłopakowi, że jego matka powinna mieć prawo do zabicia go, bo Ty uważasz inaczej, niż ofiara aborcji, że aborcja jest ok?

@Roger_Casement: Wyciągnąłeś z dupy przykład, bo ja jestem za swobodną aborcją do 12 tygodnia życia, późniejsze można uzależnić od konkretnych wad genetycznych. A tutaj zdecydowano się na aborcję w 24 tygodniu (nigdzie na Zachodzie nie jest tak późno) i - jak rozumiem - zrobiono to wyjątkowo nieudolnie. Chłopak
a od ojca to juz nie jest zalezne? co ty #!$%@?. co wtedy jak ojciec chce a matka nie chce.

@ziemba1: To wtedy jest impas. Ale do kogoś musi należeć ostatnie zdanie, więc - jak myślisz - do kogo tutaj powinno należeć?
@waro:

jestem za swobodną aborcją do 12 tygodnia życia, późniejsze można uzależnić od konkretnych wad genetycznych. A tutaj zdecydowano się na aborcję w 24 tygodniu (nigdzie na Zachodzie nie jest tak późno)

Poczytaj sobie o prawie aborcyjnym w Holandii albo w USA, gdzie jest prawo do mordowania dzieci, które w innych krajach rodzą się jako wcześniaki...

Bo albo przedstawiasz tu zwykły cynizm, albo zwykłą głupotę.

Powiedział człowiek, który jest wściekły, bo
@Roger_Casement: Wyciągnąłeś jakiś skrajny przypadek z Rosji (xD), gdzie na Zachodzie nie mógłby mieć w ogóle miejsca. Podstawą dla aborcji jest wykonanie tego zabiegu bezpiecznie, skutecznie i bez bólu, a tu tego nie było.

I tak, aborcja może być humanitarna. Chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że w niektórych pzypadkach dzieci przychodzą na świat, by kilka godzin pocierpieć w bólu i umrzeć niebawem? Jeśli nawet w takich przypadkach zarzucasz mi brak