@Boska_Klaudia w wyniku połączenia gamety męskiej i żeńskiej powstaje nowe odrębne życie. Czym innym jest przerwanie ciągu życia istoty o ludzkim genotypie niż zabójstwem?
@ziemba1: Ależ jak najbardziej można pójść w tą dyskusję - gdybym jako płód został obciążony wadami genetycznymi, to wolałbym, by matka dokonała aborcji.
Teraz niech Krzysiu zamknie się w klatce ( ͡°͜ʖ͡°)
@ziemba1: a ty chyba rozróżniasz wady, które skazują człowieka na cały życie pod czyjąś opieką od innych, co nie? Niektóre nie mają większego wpływu na jakość życia, a niektóre skazują człowieka na życie w ciągłej agonii.
Poza tym, jestem zdania, że to wciąż do matki powinno należeć ostatnie zdanie, bez różnicy w jakim stanie jest płód do pewnego okresu.
@waro: żaden inwalida z którym rozmawiałem nie chce się zabic i wielu z nich jest bardzo samodzielnych - wiec rozumiem że utylizacja inwalidów jest spowodowana tylko rachunkiem ekonomicznym i twoją wygodą.
@ziemba1 aborcja eugeniczna to pomysł wprowadzony w życie wyłącznie przez Hitlera więc jakbyśmy nazywali ich nazistami to byłoby o wiele trafniejsze niż nazywanie każdego nie socjalistę i nie progresywiste faszystą
@waro: Skoro według Ciebie matka ma prawo decydować o zabiciu dziecka, bo to jej ciało, to tak samo ja mogę decydować o swoim portfelu i nie chcieć, by podatki były przeznaczane na utrzymanie morderców i gwałcicieli w więzieniach?
W końcu chyba nawet ktoś taki jak Ty uważa, że życie przestępców nie jest ważniejsze, niż życie niewinnych dzieci, więc czemu można zmuszać ludzi na płacenie przestępców, tylko dlatego, że w zakładach karnych
@Roger_Casement: Nie misiu, życie dziecka jest zależne od jego matki, a ja chciałbym by dzieci rodziły się w rodzinach, które chcą je przyjąć na świat. I wcale nie chodzi mi tutaj o moją wygodę, ja autentycznie uważam, że aborcja może być dla kogoś lepszym rozwiązaniem, niż przywołanie na świat.
Śmieszne jest, że lewica ceni bardziej życie morderców, niż niewinnych dzieci, bo czują większą bliskość z mordercami i gwałcicielami, niż z bezbronnymi dziećmi. Fajnie, że krytykujesz Konfederatów, a jak ktoś krytykuje nazistów i komunistów za wprowadzenie w Polsce prawa do zabijania dzieci, to Ty się oburzasz,
Powiedziałbyś temu chłopakowi, że jego matka powinna mieć prawo do zabicia go, bo Ty uważasz inaczej, niż ofiara aborcji, że aborcja jest ok?
@Roger_Casement: Wyciągnąłeś z dupy przykład, bo ja jestem za swobodną aborcją do 12 tygodnia życia, późniejsze można uzależnić od konkretnych wad genetycznych. A tutaj zdecydowano się na aborcję w 24 tygodniu (nigdzie na Zachodzie nie jest tak późno) i - jak rozumiem - zrobiono to wyjątkowo nieudolnie. Chłopak
jestem za swobodną aborcją do 12 tygodnia życia, późniejsze można uzależnić od konkretnych wad genetycznych. A tutaj zdecydowano się na aborcję w 24 tygodniu (nigdzie na Zachodzie nie jest tak późno)
Poczytaj sobie o prawie aborcyjnym w Holandii albo w USA, gdzie jest prawo do mordowania dzieci, które w innych krajach rodzą się jako wcześniaki...
Bo albo przedstawiasz tu zwykły cynizm, albo zwykłą głupotę.
@Roger_Casement: Wyciągnąłeś jakiś skrajny przypadek z Rosji (xD), gdzie na Zachodzie nie mógłby mieć w ogóle miejsca. Podstawą dla aborcji jest wykonanie tego zabiegu bezpiecznie, skutecznie i bez bólu, a tu tego nie było.
I tak, aborcja może być humanitarna. Chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że w niektórych pzypadkach dzieci przychodzą na świat, by kilka godzin pocierpieć w bólu i umrzeć niebawem? Jeśli nawet w takich przypadkach zarzucasz mi brak
SAMA SIĘ ZABIJ
#konfederacja #bekazlewactwa #lewackalogika #4konserwy #honkhonk #patologiazewsi #polityka #bosak
Teraz niech Krzysiu zamknie się w klatce ( ͡° ͜ʖ ͡°)
czyli wolalbys zeby osoby interplciowe sie nie rodzily? Straszny z ciebie transfob. Schowaj sie w klatce.
Poza tym, jestem zdania, że to wciąż do matki powinno należeć ostatnie zdanie, bez różnicy w jakim stanie jest płód do pewnego okresu.
@ziemba1 aborcja eugeniczna to pomysł wprowadzony w życie wyłącznie przez Hitlera więc jakbyśmy nazywali ich nazistami to byłoby o wiele trafniejsze niż nazywanie każdego nie socjalistę i nie progresywiste faszystą
W końcu chyba nawet ktoś taki jak Ty uważa, że życie przestępców nie jest ważniejsze, niż życie niewinnych dzieci, więc czemu można zmuszać ludzi na płacenie przestępców, tylko dlatego, że w zakładach karnych
@ArpeggiaVibration: Super, dowód anegdotyczny, problem więc nie istnieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Oh,wait...
- https://www.fakt.pl/wydarzenia/swiat/wielka-brytania-juliet-flower-chce-dokonac-eutanazji-na-corce/d5qs7kf
- https://polskatimes.pl/belgia-24letnia-kobieta-dostala-zgode-na-eutanazje-ma-dosc-walki-z-depresja/ar/3913577
- https://deon.pl/kosciol/holandia-29-latke-poddano-eutanazji-cierpiala-min-na-depresje-za-5-dni-bede-w-niebie-ze-swoja-matka,467555
@ArpeggiaVibration: Nie, po prostu myślę realnie i nie popadam w jakąś prawacką hipokryzję o znaczeniu życia jako szczególnego
https://pl.aleteia.org/2019/05/02/w-trakcie-aborcji-stracil-nogi-musze-zyc-z-wyborem-kogos-innego/
Śmieszne jest, że lewica ceni bardziej życie morderców, niż niewinnych dzieci, bo czują większą bliskość z mordercami i gwałcicielami, niż z bezbronnymi dziećmi. Fajnie, że krytykujesz Konfederatów, a jak ktoś krytykuje nazistów i komunistów za wprowadzenie w Polsce prawa do zabijania dzieci, to Ty się oburzasz,
@ImInLoveWithTheCoco: przyjemnościa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@waro: a od ojca to juz nie jest zalezne? co ty #!$%@?. co wtedy jak ojciec chce a matka nie chce.
@Roger_Casement: Wyciągnąłeś z dupy przykład, bo ja jestem za swobodną aborcją do 12 tygodnia życia, późniejsze można uzależnić od konkretnych wad genetycznych. A tutaj zdecydowano się na aborcję w 24 tygodniu (nigdzie na Zachodzie nie jest tak późno) i - jak rozumiem - zrobiono to wyjątkowo nieudolnie. Chłopak
@ziemba1: To wtedy jest impas. Ale do kogoś musi należeć ostatnie zdanie, więc - jak myślisz - do kogo tutaj powinno należeć?
Poczytaj sobie o prawie aborcyjnym w Holandii albo w USA, gdzie jest prawo do mordowania dzieci, które w innych krajach rodzą się jako wcześniaki...
Powiedział człowiek, który jest wściekły, bo
I tak, aborcja może być humanitarna. Chyba zdajesz sobie sprawę z tego, że w niektórych pzypadkach dzieci przychodzą na świat, by kilka godzin pocierpieć w bólu i umrzeć niebawem? Jeśli nawet w takich przypadkach zarzucasz mi brak