Wpis z mikrobloga

#gitara Mirki i Mirabelki. Chcę kupić gitarę akustyczną (nowy w temacie)
Czy CORT AD 810 OP będzie ok? Chcę kupić gitarę za około 500 zł.
https://www.youtube.com/watch?v=sMGfSBa_AQ4
Z filmików dźwięk ogólnie bardzo mi się podoba, ale nie miałem okazji na żywo jej usłyszeć. Cena to około 500 zł właśnie.
Miałem dzisiaj okazje sprawdzić w sklepie Ever Play AP-500, jednak nie przekonała mnie. Dajcie jakieś porady dla nowicjusza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • 13
@Ibanez_: Właśnie nie rozumiem tych oznaczeń. Sama gitara kosztuje okolo 580zł, ale są także z pokrowcami, strunami i akcesoriami i wtedy dochodzi cena do 800zł. Chciałbym tylko wiedzieć czy na pewno to jest ta gitara o której pisałeś. Oglądam już filmiki na YT i prezentuje się naprawdę fajnie.
@GeorgeOfRivia: Tak to ta, ale nie ma sensu kupować nowej. Duże prawdopodobieństwo, że i tak będziesz musiał ją oddac na regulacje do lutnika. A kupując używkę masz rozegraną gitarę, często ustawioną, jeśli miała jakieś wady- zostały one wyeliminowane. Do tego nie traci na wartości.
@Ibanez_: Jaki jest koszt +/- u lutnika takiej regulacji? Pytanie czy poprzedni właściciel zrobił te regulacje. Naprawdę jestem zielony w temacie i raczej nie jestem pewien czy będę w stanie ogarnąć czy właśnie w tej gitarze akcja strun jest dobrze wyregulowana.