Aktywne Wpisy
lunari6 +73
Hej Mirki i Mirabelki,
Od dłuższego czasu przeglądam mirko. Jakiś czas temu miałam okazję pomóc jednemu mirkowi z zaburzeniami lękowymi. Za jego namową założyłam konto. Mam na imię Dominika i jestem absolwentką #psychologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oferuję szeroko pojętą pomoc psychologiczną w formie online. Pracuję z osobami dorosłymi oraz młodzieżą. Pomagam osobom z zaburzeniami: emocjonalnymi, osobowości, nastroju, odżywiania, osobom o obniżonym poczuciu własnej wartości. Zapraszam serdecznie do kontaktu na priv jeśli jesteście
Od dłuższego czasu przeglądam mirko. Jakiś czas temu miałam okazję pomóc jednemu mirkowi z zaburzeniami lękowymi. Za jego namową założyłam konto. Mam na imię Dominika i jestem absolwentką #psychologia na Uniwersytecie Jagiellońskim. Oferuję szeroko pojętą pomoc psychologiczną w formie online. Pracuję z osobami dorosłymi oraz młodzieżą. Pomagam osobom z zaburzeniami: emocjonalnymi, osobowości, nastroju, odżywiania, osobom o obniżonym poczuciu własnej wartości. Zapraszam serdecznie do kontaktu na priv jeśli jesteście
daeun +62
Ja #!$%@?, jest tyle ciekawych rzeczy wartych zrobienia i zobaczenia przed śmiercią, można na przyklad kupić motocykl i wyruszyc w trip dookoła swiata, można zdać kurs paralotniowy lub polatać na wingsuicie, albo pojechać do Tajlandi i wyruchać lejdiboya. Mnóstwo alternatyw na wydanie ciężko zarobionych pieniędzy.
Polakowi jednak nie w głowie głupoty. Polaczek ma tylko jeden cel dla którego żyje i umiera - lać setki metrów przestrzennych betonu na randomowej łące pod lasem
Polakowi jednak nie w głowie głupoty. Polaczek ma tylko jeden cel dla którego żyje i umiera - lać setki metrów przestrzennych betonu na randomowej łące pod lasem
#bekazkatoli #bekazprawakow #neuropa
@jimlahey: https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1527383,1,prawo-naturalne---czym-ono-jest.read
Przede wszystkim nie wiadomo czego dotyczy to prawo, bo jest ono prawackim wytrychem, który można sobie dopasować do dyskusji tak jak to się akurat autorowi podoba.
Poza tym naturalność nijak nie definiuje tego czy coś jest moralne lub dobre.
Przykład: Poruszanie się samochodem jest nienaturalne co często skutkuje nudnościami, ponieważ nasz mózg widzi ruch, ale go
@Kozajsza: No wlasnie nie jest, to raczej podstawowe zimowe ubranie ludzi w dawnych czasach.
Ktoś tam przywołuje że "rzeź zwierząt by paniusie miały futerko". To zyskuje poklask, tak tak futerko na pokaz, a potem większość tych klakierow wróci do domku i #!$%@? kotleta.
Z jednej strony oplakuje się norki na futerka a z drugiej pomija milczeniem rzeź świń, krów czy kurczaków.
Są tacy co powiedzą że hur dur ale świnie się je a norka
No i z norkami jest podobnie. Mięso idzie na żarcie dla psów, kości jeszcze do innych rzeczy.. Nic się nie marnuje w
https://en.wikipedia.org/wiki/Natural_law
@kamilm119: tu jakby piszą inaczej: https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawo_natury
Komentarz usunięty przez moderatora
Prawo naturalne to prawa wrodzone człowiekowi, uniwersalne i powszechne ponad kodeksami i narodami a prawo natury to że lew jest król dżungli.