Wpis z mikrobloga

@Dykto13: Szczerze, żałuje że nam nie wyszło, ale lepiej sie rozejść teraz niż męczyć do końca życia. Ona sobie znajdzie takiego co będzie ją po knajpach woził za kawałek dupy ale ja znajdę taką co się ucieszy z tego że ma faceta który uwielbia dla niej gotować i nie mówię tu o bigosie. Bigos jest dla mnie, na otarcie łez.
  • Odpowiedz
@tylkoocosspytam: mam protip do robienia bigosu. Kup se zamykany garnek, szybkowar czy jak na to mówią. Nie wiem jaka fizyka za tym stoi, więc nie będę #!$%@?ł o ciśnieniu, ale bigos faktycznie dochodzi w połowę czasu. Widziałem kiedyś u Food Emperora i miał rację #!$%@?.
  • Odpowiedz
@ChacharZWarszawy:
Ze wzrostem ciśnienia rośnie temperatura wrzenia. W takim szczelnym szybkowarze masz wyższe ciśnienie i w nim woda może mieć np. 130 stopni zamiast 100, wyższa temperatura --> szybsza obróbka.
Po co Food Emperor polewał krawędź wieczka wodą?
  • Odpowiedz