Wpis z mikrobloga

@prawa_reka_sorosa:

Skoro państwo nie widzi przeszkody w tym aby bezpłodna para mogła być małżeństwem, to nie będzie miało problemu z parą homoseksualistów.

Państwu bardziej opłaca się nie sprawdzać niepłodności hetero, gdzie 90% takich par ma możliwości reprodukcyjne i bezwzględna większość będzie miała kiedyś potomstwo, niż... dawanie benefitów wszystkim homo, gdzie wg statystyk z zachodu tylko 10-15% par homo decyduje się na wychowywanie dziecka.

Sprawdzić, czy jakaś para będzie miała dziecko
  • Odpowiedz
@rzep: zgrabnie manipulujesz ( ͡° ͜ʖ ͡°)

1. Korzyści małżeńskie są z racji posiadania dziecka. Kłamstwo. Benefity małżeńskie w żaden sposób nie wymagają posiadania dziecka. Pary bezpłodne, pary po menopauzie jak i pary, które po prostu nie chcą mieć dzieci bez problemu mają zapewnione te same korzyści z małżeństwa. Nikt od nikogo nie wymaga dziecka, przez nikogo nie jest to sprawdzane ani rozliczane.

Napisałem o "intencji posiadania dziecka". Wyjaśniłem
  • Odpowiedz
Napisałem o "intencji posiadania dziecka". Wyjaśniłem opłacalność tego w komentarzu wyżej. Pary po menopauzie powinny być pozbawione benefitów.

@shoananas: Nie każdy bierze małżeństwo z intencją posiadania dziecka. I pary po menopauzie nie są pozbawione tych benefitów, więc twój argument to kulą w płot.

Społeczność nie równa się społeczeństwo. Inwestycja małżeństwa w dom czy mieszkanie to nie jest żadna wartość dla społeczeństwa xD jaka różnica dla mnie, czy wydadzą to na jedzenie,
  • Odpowiedz
@JohnFairPlay: prawaki: na Marszu Niepodległości byli faszyści? To pojedyncze przypadki, nie możemy wszystkich kontrolować!
also prawaki: ZOBACZCIE ZNALAZŁEM 5 PRZYPADKÓW ŻE LGBT TO CHORZY PSYCHICZNIE LUDZIE I WSZYSTKICH ICH TRZEBA LECZYĆ!
  • Odpowiedz
Państwu bardziej opłaca się nie sprawdzać niepłodności hetero

@shoananas: Super, potwierdziłeś że państwo nie interesuje płodność par i zezwala na małżeństwa osób bezpłodnych lub tych co są zbyt starzy by się rozmnażać, a więc brak potomstwa nie jest to żadną przeszkodą dla par homoseksualnych ( )
  • Odpowiedz
@rzep:

Nie każdy bierze małżeństwo z intencją posiadania dziecka.

Nie każdy, ale zdecydowana większość (pewnie też okolice 90%) w odróżnieniu od związków
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa:

Super, potwierdziłeś że państwo nie interesuje płodność par i zezwala na małżeństwa osób bezpłodnych lub tych co są zbyt starzy by się rozmnażać

Nie chodzi o to, że nie państwo nie interesuje - takie badanie płodności byłoby po prostu nieopłacalne. Zezwala na małżeństwa bezpłodnych, bo często sami zainteresowani nie wiedzą o swojej chorobie. Zbyt starzy oczywiście nie powinni dostawać benefitów - jak zresztą napisałem
  • Odpowiedz
Nie chodzi o to, że nie państwo nie interesuje - takie badanie płodności byłoby po prostu nieopłacalne.

@shoananas: A gdzie tam, w przypadku osób które nie mogą rozmnażać się ze względu na wiek, lub są niepełnosprawni od urodzenia nie potrzeba żadnych badań.

. Zezwala na małżeństwa bezpłodnych, bo często sami zainteresowani nie wiedzą o swojej
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa:

A gdzie tam, w przypadku osób które nie mogą rozmnażać się ze względu na wiek, lub są niepełnosprawni od urodzenia nie potrzeba żadnych badań.

No i dla nich nie powinno być benefitów. W czym
  • Odpowiedz
Dlaczego? Właśnie śluby urzędowe powinny być zlikwidowane. Katolicy mogą sobie wziąć w kościele, a ci innego wyznania, albo bez wyznania też jakoś w swoich obrządkach. Poza tym posługujesz się argumentami, z którymi na co dzień prawdopodobnie walczysz - nierealne do wprowadzenia były też kiedyś nadanie kobietom biernych i czynnych praw wyborczych albo (na zachodzie) adopcje dla par homo ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@shoananas: Bo łatwiej jest
  • Odpowiedz
@DaeronTargaryen: 200% racji i dlatego właśnie nigdy nie zabrano ludziom żadnych praw i wolności wmawiając, że to dla ich dobra. a nie.. czekaj xD to, że trudno będzie przekonać ludzi do likwidacji 500+ nie znaczy, że nie trzeba próbować tego robić - ewentualnie nie oglądać się na głupie społeczeństwo i po prostu to wdrożyć
  • Odpowiedz
No i dla nich nie powinno być benefitów. W czym problem?

@shoananas: To nie problem. Wskazuję jedynie że państwo nie interesuje czy pary mogą lub będą mieć dzieci i twierdzenie że jest inaczej, jest zaklinaniem rzeczywistości.
  • Odpowiedz
@prawa_reka_sorosa: już mi się nie chce odpisywać, no ale...

Fakt że państwo zezwala na małżeństwa osób bezpłodnych oraz tych co nie mogą rozmnażać się ze względu na wiek, pokazuje że to bzdura.

Masz problem ze słowem kalkulacja - nie rozumiesz go w ogóle. Nikt nie będzie wymagał badań, czy zainteresowany jest bezpłodny, czy po przekwitaniu, bo takich biorących ślub jest tak mało, że nie opłaca się tego sprawdzać. I to,
  • Odpowiedz