Wpis z mikrobloga

Wczoraj natrafiłem na ciekawy sondaż trochę inny od zwykłych ale jak najbardziej powiązany z polityką. Więc dzisiaj troszkę inna #5thpolityka Sondaż zawiera pytanie odnośnie polityka o odpowiednich kompetencjach ale wiadomo, że...i tutaj są wymienione "wady".

Dobrze, że brak sformalizowanego związku nie przeszkadza Polakom. Dużo lepiej mogło by być odnośnie homoseksualizmu ale nie jest źle Odnośnie zdrady mam mieszane uczucia w sumie to zależy czy polityk miałby być "macho" ruchającym wszystko co popadnie czy po prostu w jego związku się nie układa i ma kochankę. Jednak nie mieszałbym do tego polityki chyba, że polityk głupiej na widok kobiet. W przypadku SB uważam, że każdy ma prawo do błędu tylko powinien się umieć przyznać do niego. Szczególnie, że ta formacja nie działała czysto łagodnie rzecz ujmując. Przestępstwo kryminalne? Uważam, że każdy ma prawo do błędu więc raczej bym zagłosował gdyby był dobrym kandydatem. Dopiero przy kłamstwie zapala mi się czerwona lampa ale z drugiej strony przecież większość polityków kłamie.

A na kogo wy mirasy byście zagłosowali a na kogo nie? #polityka
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

W przypadku SB

@5th: ktoś kiedyś powiedział, że zatrważające jest to, ile wiary pokładamy w dokumenty i opinie osób będących na usługach ówczesnego reżimu.
  • Odpowiedz
@5th: naiwnie jest sądzić, że SB przestrzegała zasad fair play ;). A opinia publiczna często nie wnika, w jakich okolicznościach złożony został jakiś podpis i w jakim stopniu dana osoba była służbom (świadomie) pomocna, o upolitycznieniu IPN-u nawet nie wspominając.
  • Odpowiedz