Aktywne Wpisy

QBA__ +1096
Mirki pijcie ze mno kompot - przeszedłem do historii
Mój pacz do pewnego sterownika w kernelu został zaakceptowany przez developerów Linuksa i mam na koncie swoją pierwszą w życiu kontrybucję do j---a Linux (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#programowanie #linux
Mój pacz do pewnego sterownika w kernelu został zaakceptowany przez developerów Linuksa i mam na koncie swoją pierwszą w życiu kontrybucję do j---a Linux (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#programowanie #linux

Jak bardzo złym pomysłem jest wyznanie miłości poprzez list wręczony osobiście? Chciałem porozmawiać z koleżanką, ale widać, że nie było to dla niej komfortowe, a na wyjście się nie zgodziła (pracujemy razem, ale nie w jednym pokoju). #zwiazki #podrywajzwykopem

https://support.microsoft.com/pl-pl/office/dodawanie-ucznia-do-zespo%C5%82u-klasowego-b88263bb-ace1-4702-8a48-f8a2cf4af954
Dobra, to jest banalnie proste, ale nigdzie nie widzę informacji w jaki sposób znaleźli się tam "uczniowie" na tej liście.
źródło: comment_1599078103o8d2ad14aAcL9lG6736huF.jpg
PobierzZałożyłem konto w office 365, odpaliłem teamsa, założyłem zespół i teraz chcę dodać członków, ale mam okno jak pokazał @thority: no i teraz jak mam mieć tutaj uczniów albo nauczycieli? Jak wpisuję maila np. swojego prywatnego to nie mogę się dodać do tej grupy. Tak samo nie mogę się dodać jako gość. Więc jak dodać mam nauczycieli lub uczniów,
Generuję link do zaproszenia, wbijam, loguję się kontem microsoft i wywala błąd:
AADSTS50020: User account 'xxxxxxx' from identity provider 'live.com' does not exist in tenant 'xxxxxxxxxx' and cannot access the application '5e3ce6c0-2b1f-4285-8d4b-75ee78787346'(Microsoft Teams Web Client) in that tenant. The account
4 levele autoryzowania dostepu gościa były ( ͡° ͜ʖ ͡°) minimum musiało być na poziomie Azure Active Directory, dopiero potem schodziło sie niżej. Włączałeś tam coś też?
Chyba to nas tu interesuje
źródło: comment_1599082567bdW8KVxbFujSc8Ezy1rTX0.jpg
PobierzW sumie spróbuj to 2 kroki
Najpierw Azure AD-> Users > User settings
Wyedytuj tam jak chcesz tych zewnętrznych
Potem Teams Admin Center-> Org-wide settings > Guest access-> Allow guest access in Microsoft Teams na "On"
Może zadziała ( ͡° ͜ʖ ͡° )つ──☆*:・゚
J---ć
Kogos z organizacji mozesz dodac?